[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 1 - ( تابستان 1393 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 34-29 برگشت به فهرست نسخه ها
خواص آنتی اکسیدانی عصاره های دو گونه خیار دریایی خلیج فارس Holothuria parva و Holothuria leucospilota
فاطمه پیشه ورزاد، مرتضی یوسف زادی *، احسان کامرانی، ترانه معینی زنجانی، آتوسا علی احمدی، موسی کشاورز
چکیده:   (3769 مشاهده)
جانوران دریایی به دلیل داشتن متابولیت‌های ثانویه‌ از مهم‌ترین منابع تولیدات طبیعی با منشا فعالیت‌های زیستی محسوب می شوند. از جمله این موجودات که بسیاری از ترکیبات آن، با خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد باکتری و ضد التهاب، شناسایی و مطالعه شده خیار دریایی می باشد. اگرچه تحقیقات انجام شده در این راستا بر روی گونه‌های خلیج فارس بسیار محدود است. در این مطالعه، خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره های (ان- هگزانی، اتیل استاتی و متانولی) چهار اندام از دو گونه‌ی Holothuria parva و H. leucospilota مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که عصاره‌ی متانولی لوله‌ی گوارش گونه H. parva با IC50 64/369 میکروگرم بر میلی لیتر دارای بهترین اثر آنتی اکسیدانی بود. در حالیکه عصاره‌ی اتیل استاتی لوله گوارش H. leucospilota با IC50 35/1451 میکروگرم بر میلی‌لیتر پایین ترین اثر آنتی اکسیدانی را نشان داد. از طرفی عصاره های ان- هگزانی اثری در جذب رادیکال‌های آزاد DPPH از خود نشان ندادند. این مطالعه نمایان ساخت که بعضی از اشکال فعالیت‌های آنتی اکسیدانی در عصاره‌های زیستی گونه‌های H. parva و H. leucospilota وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: خیار دریایی، فعالیت زیستی، آنتی اکسیدان، خلیج فارس، DPPH
متن کامل [PDF 429 kb]   (1162 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pishehvarzad F, Yousefzadi M, Kamrani E, Moini Zanjani T, Ali Ahmadi A, keshavarz M. Antioxidant activity of extracts of two species of Sea Cucumber Holothuria parva and Holothuria leucospilota from the Persian Gulf, Iran. J. Aqu. Eco.. 2014; 4 (1) :34-29
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-36-fa.html
پیشه ورزاد فاطمه، یوسف زادی مرتضی، کامرانی احسان، معینی زنجانی ترانه، علی احمدی آتوسا، کشاورز موسی. خواص آنتی اکسیدانی عصاره های دو گونه خیار دریایی خلیج فارس Holothuria parva و Holothuria leucospilota. مجله بوم شناسی آبزیان. 1393; 4 (1) :34-29

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-36-fa.html

دوره 4، شماره 1 - ( تابستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 799 queries by yektaweb 3464