دوره 4، شماره 2 - ( پاییز 1393 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 29-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadian A, Kamrani E, Dabbagh A R, Rameshi H. The effect of temperature changes on feeding activities and daily burrow cycle of sea cucumber, Holothuria parva. J. Aqua. Eco 2014; 4 (2) :19-29
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-23-fa.html
محمدیان آسیه، کامرانی احسان، دباغ عبدالرضا، رامشی حسین. تأثیر تغییرات دما بر روی فعالیت‌های تغذیه ای و سیکل نقب زدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva. مجله بوم شناسی آبزیان. 1393; 4 (2) :19-29

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-23-fa.html


چکیده:   (7098 مشاهده)
تغییر درجه حرارت آب دریا می تواند پارامتر‌های حیاتی برای پرورش خیار دریایی را تحت تأثیر قرار دهد. در این تحقیق تأثیر تغییرات دما بر روی فعالیت‌های تغذیه‌ای و سیکل نقب‌زدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva مورد ارزیابی قرار گرفت و پارامترهای تغذیه‌ای (شاخص روده‌ای، مواد آلی، بازده جذب) در دو تیمار دمایی (30 درجه سانتیگراد و کمتر از 30 درجه سانتیگراد) محاسبه گردید، تا بتوان شرایط مناسب از نظر دمایی را برای پرورش خیار دریایی H. parva تعیین نمود. نتایج نشان داد، میزان نقب زدن خیار دریایی با کاهش درجه حرارت از 30 درجه سانتیگراد افزایش یافت. همچنین بیشترین میزان شاخص روده‌ای در بخش های ابتدایی (009/0±092/0)، میانی (006/0±085/0) و انتهایی (011/0±059/0)، بیشترین میزان مواد آلی در بخش های ابتدایی (68/0±03/7)، میانی (02/1±25/5) و انتهایی (39/0±57/8) روده خیار دریایی و همچنین بیشترین بازده جذب (02/13±91/40) در دمای 30 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. برآیند کلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تغییرات دما بر روی تغذیه H. parva تأثیر گذار است، به طوریکه با کاهش درجه حرارت از 30 درجه سانتیگراد میزان فعالیت‌های تغذیه‌ای و پارامتر‌های تغذیه‌ای کاهش یافت. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت H. parva در شرایط دمایی 30 درجه سانتیگراد دارای تغذیه بهتری می باشد.
متن کامل [PDF 714 kb]   (1743 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1393/10/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)