[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 2 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 36-30 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر درجه حرارت بر شکل بدن ماهی آنجل(Pterophyllum scalare Lichtenstein, 1823) در مراحل اولیه رشد با استفاده از روش ریخت سنجی هندسی
مریم نصراله پورمقدم، سهیل ایگدری *
چکیده:   (3926 مشاهده)
درجه حرارت از جمله مهم‌ترین فاکتورهای محیطی موثر بر زندگی ماهیان می‌باشد. ماهی آنجل از جمله ماهیانی است که روش‌های تکثیر و پرورش آن در صنعت ماهیان زینتی توسعه پیدا کرده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر درجه حرارت بر شکل بدن ماهی آنجل در طی مراحل اولیه تکوین با استفاده از روش ریخت‌سنجی هندسی به اجرا در‌آمد. تعداد 60 عدد لارو ماهی تازه تفریخ شده پس از دو هفته دوره پرورش اولیه، به مدت یک ماه در دو تیمار دمایی (16 و 28 درجه سانتی‌گراد) هر یک در سه تکرار پرورش داده شدند. سپس از سطح جانبی چپ نمونه‌ها عکس‌برداری و به منظور استخراج داده‌های شکل بدن تعداد 14 لندمارک توسط نرم‌افزار tpsDig2 برروی تصاویر دو بعدی رقومی گردید. داده‌های استخراج شده پس از آنالیز پروکراست، توسط آزمون‌های آماری چند متغیرهDFA و ارزش P حاصل از آزمون permutation با ده هزار تکرار مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تفاوت معنی‌داری را بین شکل بدن دو تیمار دمایی نشان داد، به‌طوری که در دمای بالاتر، ماهیان شکل بدن پهن‌تر و مخروطی، ارتفاع ساقه دمی کمتر و طول سر بیشتر داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که فاکتور محیطی درجه حرارت در مراحل اولیه تکوین در تنظیم شکل بدن ماهی آنجل نقش موثری دارد.
واژه‌های کلیدی: درجه حرارت، شکل بدن، ماهی آنجل، ریخت سنجی هندسی
متن کامل [PDF 790 kb]   (559 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasrolah-Pourmoghadam M, Eagderi S. Effect of rearing temperature on the body shape of Angel fish (Pterophyllum scalare Lichtenstein, 1823) during early development using geometric morphometric method. J. Aqu. Eco.. 2013; 3 (2) :36-30
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-82-fa.html
نصراله پورمقدم مریم، ایگدری سهیل. تأثیر درجه حرارت بر شکل بدن ماهی آنجل(Pterophyllum scalare Lichtenstein, 1823) در مراحل اولیه رشد با استفاده از روش ریخت سنجی هندسی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1392; 3 (2) :36-30

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-82-fa.html

دوره 3، شماره 2 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 787 queries by yektaweb 3464