[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 40-33 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضد باکتریایی برخی از اسانس‌های گیاهان بومی کشور علیه باکتری Streptococcus iniae در شرایط آزمایشگاهی
رضا صفری، میلاد عادل *، هادی منجی، حسین ریاحی چلیچه، امین نعمت الهی
چکیده:   (2641 مشاهده)
باکتری Streptococcus iniae مهم‌ترین عامل عفونی ایجاد کننده خسارات اقتصادی در مزراع پرورشی کشور است. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانس‌های گیاهی زولنگ (Eryngium campestre)، اناریجه (Pimpinella affinis)، آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss)، زیره سیاه (Bunium persicum) و سیر (Allium sativum) بر باکتری زئونوز استرپتوکوکوس اینیایی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین قدرت ضد باکتریایی اسانس‌ها از روش‌های استاندارد انتشار در دیسک، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) استفاده گردید و استرپتومایسین به عنوان استاندارد به کار گرفته شد. حداقل غلظت غلظت کشندگی اسانس‌های زولنگ، اناریجه، آویشن شیرازی، زیره سیاه و سیر بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی به ترتیب 1، 1<، 25/0، 12/0 و 5/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر و مقادیر حداقل بازدارندگی برای اسانس‌های مذکور به ترتیب 5/0، 5/0، 06/0، 06/0 و 12/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر و قطر هاله رشد به ترتیب 7/0± 5/18، 4/0± 17، 3/1± 8/32، 1/1±8/22، 7/1±3/27 میلی‌متر تعیین شد. در این بررسی اسانس‌های زیره سیاه، آویشن شیرازی و سیر اثرات ضد باکتریایی مناسبی علیه S. iniae از خود نشان دادند. بنابراین اسانس‌های مذکور پس از انجام مطالعات تکمیلی می‌توانند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک‌های تجاری رایج برای درمان عفونت‌های ناشی از این باکتری باشند.
واژه‌های کلیدی: اثرات ضدباکتری، اسانس‌های گیاهی، Streptococcus iniae
متن کامل [PDF 560 kb]   (1834 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۳۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari R, Adel M, Monji H, Riyahi Cholicheh H, Nematolahi A. Evaluation of antibacterial effect of some of the endemic herbal essential oils on Streptococcus iniae in invitro. J. Aqu. Eco.. 2015; 4 (4) :40-33
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-166-fa.html
صفری رضا، عادل میلاد، منجی هادی، ریاحی چلیچه حسین، نعمت الهی امین. بررسی اثرات ضد باکتریایی برخی از اسانس‌های گیاهان بومی کشور علیه باکتری Streptococcus iniae در شرایط آزمایشگاهی . مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 4 (4) :40-33

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-166-fa.html

دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 796 queries by yektaweb 3464