[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 70-62 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita)بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri
میلاد عادل، رضا پورغلام *، سید جلیل ذریه زهرا، رضا صفری، مریم قیاسی
چکیده:   (3357 مشاهده)
این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita) جیره بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده‌ای و میزان بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri صورت گرفت. 4 گروه از ماهیان با میانگین وزنی 12/0±2/32 گرم در حوضچه‌های فایبرگلاس با تراکم 80 عدد ماهی توزیع و طی مدت 8 هفته با سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 1، 2 و 3 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه تعیین و تعداد باکتری‌های روده‌ای و میزان مقاومت تیمارهای مختلف در مواجهه با باکتری محاسبه شد. نتایج نشان داد، که ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد عصاره نعناع فلفلی، از شاخص‌های رشد بهتر، تعداد باکتری‌های ‌لاکتیک بالاتر و درصد بازماندگی بیشتری در مواجهه با باکتری یرسینیا روکری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند (05/0P<). این در حالی است که در ترکیب تقریبی لاشه بین تیمارهای مختلف اختلاف معناداری مشاهده نشد (05/0P>). بر اساس نتایج حاصله، استفاده از عصاره نعناع فلفلی به ویژه در سطح 3 درصد در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان، به منظور بهبود شاخص‌های رشد و افزایش مقاومت ماهیان در برابر باکتری یرسینیا روکری توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: شاخص های رشد، قزل‌آلای رنگین‌کمان، نعناع فلفلی
متن کامل [PDF 577 kb]   (1060 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۳۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel M, Pourgholam R, Zoriehzahra S J, Safari R, Ghiasi M. The effect of different level of Mentha piperita on growth performance, body composition, Intestinal bacteria and survival rate of Oncorhynchus mykiss in challenging with Yersinia ruckeri. J. Aqu. Eco.. 2015; 4 (4) :70-62
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-173-fa.html
عادل میلاد، پورغلام رضا، ذریه زهرا سید جلیل، صفری رضا، قیاسی مریم. اثر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita)بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri . مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 4 (4) :70-62

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-173-fa.html

دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.047 seconds with 796 queries by yektaweb 3464