[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 50-44 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر شاخص‌های ایمنی کمپلمان و لیزوزیم ماهی بنی انگشت قدMesopotamichthys sharpeyi (Gunther, 1874)
رضا سلیقه زاده *، وحید یاوری، سید محمد موسوی، محمد ذاکری
چکیده:   (2592 مشاهده)
در این تحقیق اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای اسپیرولینا بر برخی از فاکتورهای ایمنی ماهی بنی انگشت قدMesopotamichthys sharpeyi به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. پودر جلبک اسپیرولینا در سطوح 0، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد به جیره غذایی پایه افزوده شد. غذادهی ماهیان آزمایشی طی دوره آزمایش در حد سیری و 2 بار در روز انجام گردید. نتایج آزمایش نشان داد که میزان کمپلمان های C3 و C4 و لیزوزیم در ماهیان بنی که با جیره غذایی حاوی 10 درصد اسپیرولینا تغذیه شده بودند نسبت به گروه کنترل از میزان بالاتری برخودار بودند. میزان C3 و C4 و فعالیت لیزوزیم در تیمار 10% بیشتر از سایر تیمارها بود، و اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد (05/0P<). براساس نتایج این تحقیق، مکمل تغذیه ای اسپیرولینا در سطح 10 درصد باعث افزایش شاخص های ایمنی کمپلمان ها و لیزوزیم در ماهی بنی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: کمپلمان، لیزوزیم، Spirulina platensis
متن کامل [PDF 503 kb]   (1519 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saligheh Zadeh R, Yavari V, Mousavi S M, Zakeri M. Effect of dietary supplement of Spirulina platensis on immune indices complement and lysozyme of benny fish Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874). J. Aqu. Eco.. 2015; 5 (1) :50-44
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-223-fa.html
سلیقه زاده رضا، یاوری وحید، موسوی سید محمد، ذاکری محمد. اثر مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر شاخص‌های ایمنی کمپلمان و لیزوزیم ماهی بنی انگشت قدMesopotamichthys sharpeyi (Gunther, 1874). مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (1) :50-44

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-223-fa.html

دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 799 queries by yektaweb 3506