[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 1 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 16-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره‌ی ماکروجلبک‌ سبز و قهوه‌ای بر بهبود رشد و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گیاه ریحان (Ocimum basilicum)
راضیه محمدی، مرتضی یوسف‌زادی*، رؤیا رضوی زاده، فاطمه نژادعلیمرادی
چکیده:   (354 مشاهده)
یکی از روش‌های کاهش مصرف کود شیمیایی بدون آسیب به تغذیه گیاه و افزایش جذب مواد مغذی در محصولات، استفاده از محرک‌های زیستی است. عصاره‌ی جلبک دریایی ازجمله محرک‌های زیستی گیاهی است که به دلیل داشتن پتانسیل برای بهبود کارایی استفاده از مواد مغذی، مقاومت در برابر فاکتورهای تنش‌زا و کیفیت محصول در سیستم‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این تحقیق اثر عصاره‌ی آبی ماکروجلبک سبز (Ulva flexuosa) و قهوه‌ای (Padina) در پنج سطح (رقت‌های 0، 5، 10، 20 و 40 درصد) و همچنین کود شیمیایی NPK در دو سطح (غلظت‌ 0 و 625/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) بر رشد گیاه ریحان به مدت 45 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد اثر عصاره جلبک قهوه‌ای بر جوانه‌زنی چشمگیرتر بود؛ درحالی‌که رقت 5 درصد جلبک سبز باعث افزایش طول ریشه گیاه شد. تیمار با هر دو عصاره ماکروجلبکی موجب بهبود پارامترهای بیوشیمیایی گردید. بیشترین اثر معنی‌دار عصاره جلبک قهوه‌ای بر میزان کلروفیل، کاروتنوئید و آنتوسیانین در رقت 20 درصد و بیشترین اثر معنی‌دار آن بر میزان فلاونوئید، فنل ‌کل و قدرت احیاکنندگی در رقت 10 درصد مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، ماکرو جلبک، ریحان (Ocimum basilicum L)، محرک زیستی
متن کامل [PDF 844 kb]   (118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1401/4/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi R, Yousefzadi M, Razavizadeh R, Nejad-Alimoradi F. Investigation of green and brown macroalgae’s extract on some physiological parameters of basil (Ocimum basilicum L.). J. Aqu. Eco. 2022; 12 (1) :1-16
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1034-fa.html

محمدی راضیه، یوسف‌زادی مرتضی، رضوی زاده رؤیا، نژادعلیمرادی فاطمه. تأثیر عصاره‌ی ماکروجلبک‌ سبز و قهوه‌ای بر بهبود رشد و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گیاه ریحان (Ocimum basilicum). مجله بوم شناسی آبزیان 1401; 12 (1) :16-1

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1034-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4509