مطالعه حاضر با هدف تأثیر جایگزینی پودرخون بجای پودرماهی بر برخی فاکتورهای ایمنی خون تیلاپیای نیل صورت گرفت. برای این منظور 150 قطعه ماهی تیلاپیا با میانگین وزن 0.5± 30 گرم پس از آداپتاسیون به مدت ۸ هفته با جیره های طراحی شده شامل گروه شاهد و گروه های دریافت کننده پودر خون با درصدهای 25، 50، 75 و100 تغذیه و هر تیمار با سه تکرار انجام پذیرفت. پس از این مدت ماهیان بیهوش شده و خون گیری از ساقه دمی با سرنگ هپارینه جهت اندازه گیری فاکتورهای ایمنی خونی انجام گرفت. با افزایش میزان جایگزینی پودرخون بجای پودرماهی در جیره در میزانACH50، گلوکز و تری گلیسیرید در ماهی تیلاپیا تغذیه شده با تیمارهای مختلف و با گروه شاهد اختلاف معنی داری گزارش نگردید (0.05<p ). بیشترین مقدار گزارش شده ACH50، گلوکز و تری گلیسیرید به ترتیب (23.13± 148.36)، (21.44± 145.72) و (49.61± 451.68) در درصدهای 75 و100 درصد مشاهده گردید. اما در میزان فعالیت لیزوزیم، ایمونوگلوبولین، پروتئین کل و کلسترول در گروه های دریافت کننده پودر خون با درصدهای مختلف و با گروه شاهد در برخی موارد اختلاف معنیدار بوده است (0.05>p). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که امکان جایگزینی پودر خون در جیره بدلیل تقویت سیستم ایمنی و قابل تحمل بودن در گونه مورد نظر وجود دارد.