دوره 14، شماره 3 - ( 9-1403 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (939 مشاهده)

تحقیق حاضر به‌منظور ارزیابی ترکیب شیمیایی، پروفایل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب مخلوط ماکروجلبک‌های قهوه‌ای Padinaaustralis، SargassumilicifoliumوStoechospermummarginatum انجام گرفت. در این مطالعه، ماکروجلبک‌ها از مناطق جزر ومدی سواحل چابهار جمع‌آوری و شستشو داده شدند و پس از خشک کردن به نسبت 1:1:1 با هم ترکیب و به صورت پودر در آمدند. ترکیب شیمیایی به روش AOAC، اسید های چرب با دستگاه کروماتوگرافی و اسیدهای آمینه با دستگاه HPLC اندازه‌گیری شد. میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت به‌ترتیب 8.43، 1.30، 21.26 و 68.01 درصد به‌دست آمد. اسیدهای چرب اشباع‌شده غالب در پرمیکس ماکروجلبک‌های مورد آزمایش به‌ترتیب اسید پالمیتیک (0.31±17.11 درصد)، مریستیک اسید (0.15±11.43درصد) و اسید استئاریک (0.32±26.6 درصد) بود. نسبت بین اسیدهای آمینه غیرضروری به اسیدهای آمینه ضروری 1.05 بود. در بین اسیدهای چرب تک‌زنجیره غیر‌اشباع، اولئیک اسید (7.21±21.17 درصد) و از بین اسیدهای چرب بلند‌زنجیره ‌اشباع‌نشده (PUFA)، به‌ترتیب آراشیدونیک اسید (7.03±11.24 درصد)، لینولئیک اسید (3.21±9.12 درصد) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (0.68±8.13 درصد) غالب بود. مجموع اسید آمینه‌های ضروری و غیر‌ضروری به‌ترتیب 6.78 و 7.15 میلی‌گرم اسید آمینه بر گرم نمونه بود. اسید آسپارتیک (0.05±1.88میلی‌گرم اسید آمینه بر گرم نمونه) و گلوتامیک اسید (0.05±1.98 میلی‌گرم اسید آمینه بر گرم نمونه) جز اسید آمینه غیر ضروری غالب بود. در کل، بر اساس نتایج این تحقیق، استفاده از مخلوط ماکروجلبک‌های P.australis، S.ilicifoliumوS.marginatumبه‌دلیل وجود اسیدهای چرب غیراشباع بلندزنجیره غالب و اسیدهای آمینه ضروری در تغذیه آبزیان توصیه می‌گردد.

 
متن کامل [PDF 587 kb]   (283 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1403/9/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.