چکیده: (7191 مشاهده)
باکتری Streptococcus iniae مهمترین عامل عفونی ایجاد کننده خسارات اقتصادی در مزراع پرورشی کشور است. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانسهای گیاهی زولنگ (Eryngium campestre)، اناریجه (Pimpinella affinis)، آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss)، زیره سیاه (Bunium persicum) و سیر (Allium sativum) بر باکتری زئونوز استرپتوکوکوس اینیایی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین قدرت ضد باکتریایی اسانسها از روشهای استاندارد انتشار در دیسک، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) استفاده گردید و استرپتومایسین به عنوان استاندارد به کار گرفته شد. حداقل غلظت غلظت کشندگی اسانسهای زولنگ، اناریجه، آویشن شیرازی، زیره سیاه و سیر بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی به ترتیب 1، 1<، 25/0، 12/0 و 5/0 میکروگرم بر میلیلیتر و مقادیر حداقل بازدارندگی برای اسانسهای مذکور به ترتیب 5/0، 5/0، 06/0، 06/0 و 12/0 میکروگرم بر میلیلیتر و قطر هاله رشد به ترتیب 7/0± 5/18، 4/0± 17، 3/1± 8/32، 1/1±8/22، 7/1±3/27 میلیمتر تعیین شد. در این بررسی اسانسهای زیره سیاه، آویشن شیرازی و سیر اثرات ضد باکتریایی مناسبی علیه S. iniae از خود نشان دادند. بنابراین اسانسهای مذکور پس از انجام مطالعات تکمیلی میتوانند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیکهای تجاری رایج برای درمان عفونتهای ناشی از این باکتری باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1394/1/31