دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 62-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel M, Pourgholam R, Zoriehzahra S J, Safari R, Ghiasi M. The effect of different level of Mentha piperita on growth performance, body composition, Intestinal bacteria and survival rate of Oncorhynchus mykiss in challenging with Yersinia ruckeri. J. Aqua. Eco 2015; 4 (4) :70-62
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-173-fa.html
عادل میلاد، پورغلام رضا، ذریه زهرا سید جلیل، صفری رضا، قیاسی مریم. اثر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita)بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri . مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 4 (4) :70-62

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-173-fa.html


چکیده:   (9537 مشاهده)
این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita) جیره بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده‌ای و میزان بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri صورت گرفت. 4 گروه از ماهیان با میانگین وزنی 12/0±2/32 گرم در حوضچه‌های فایبرگلاس با تراکم 80 عدد ماهی توزیع و طی مدت 8 هفته با سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 1، 2 و 3 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه تعیین و تعداد باکتری‌های روده‌ای و میزان مقاومت تیمارهای مختلف در مواجهه با باکتری محاسبه شد. نتایج نشان داد، که ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد عصاره نعناع فلفلی، از شاخص‌های رشد بهتر، تعداد باکتری‌های ‌لاکتیک بالاتر و درصد بازماندگی بیشتری در مواجهه با باکتری یرسینیا روکری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند (05/0P<). این در حالی است که در ترکیب تقریبی لاشه بین تیمارهای مختلف اختلاف معناداری مشاهده نشد (05/0P>). بر اساس نتایج حاصله، استفاده از عصاره نعناع فلفلی به ویژه در سطح 3 درصد در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان، به منظور بهبود شاخص‌های رشد و افزایش مقاومت ماهیان در برابر باکتری یرسینیا روکری توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 577 kb]   (3050 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1394/1/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)