دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 62-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9568 مشاهده)
این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita) جیره بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده‌ای و میزان بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri صورت گرفت. 4 گروه از ماهیان با میانگین وزنی 12/0±2/32 گرم در حوضچه‌های فایبرگلاس با تراکم 80 عدد ماهی توزیع و طی مدت 8 هفته با سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 1، 2 و 3 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه تعیین و تعداد باکتری‌های روده‌ای و میزان مقاومت تیمارهای مختلف در مواجهه با باکتری محاسبه شد. نتایج نشان داد، که ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد عصاره نعناع فلفلی، از شاخص‌های رشد بهتر، تعداد باکتری‌های ‌لاکتیک بالاتر و درصد بازماندگی بیشتری در مواجهه با باکتری یرسینیا روکری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند (05/0P<). این در حالی است که در ترکیب تقریبی لاشه بین تیمارهای مختلف اختلاف معناداری مشاهده نشد (05/0P>). بر اساس نتایج حاصله، استفاده از عصاره نعناع فلفلی به ویژه در سطح 3 درصد در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان، به منظور بهبود شاخص‌های رشد و افزایش مقاومت ماهیان در برابر باکتری یرسینیا روکری توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 577 kb]   (3065 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1394/1/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.