در این پژوهش تأثیر استرس شوری بر شاخصهای خونی در ماهی بنی طی 21 روز مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، تعداد 120 قطعه ماهی بنی پرورشی با وزن متوسط 300 تا 350 گرم به صورت کاملاً تصادفی در چهار تیمار با آب شهریًٌٌُ و شوریهای 4، 8 و 12 گرم بر لیتر قرار گرفتند و خونگیری در روزهای اول، سوم، هفتم، چهاردهم و بیست و یکم صورت گرفت. شاخصهای خونشناسی از جمله شمارش کلی و تفریقی گلبولهای سفید، شمارش کلی گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، اندیسهای گلبولی (MCV، MCH، MCHC) و هورمون کورتیزول اندازهگیری گردید. در پایان آزمایش مقایسه تیمارها با تیمار شاهد کاهش معنیدار شمارش کلی گلبولهای قرمز در شوری 12 گرم بر لیتر را نشان داد (0.05>p) اما در سایر شاخصهای خونی اختلاف معنیداری دیده نشد (p>0.05). هورمون کورتیزول در روزهای مختلف بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری را نشان داد (0.05>p). در پایان آزمایش بیشترین میزان کورتیزول در شوری 4 گرم بر لیتر (8/3±25/45) و کمترین میزان آن در شوری 8 گرم بر لیتر (53/1±75/19) مشاهده شد. نتایج حاکی از آن است که شاخصهای خونی و هورمون کورتیزول در این ماهی میتواند تحت تأثیر شوری محیط قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |