[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 2 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 19-29 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تغییرات دما بر روی فعالیت‌های تغذیه ای و سیکل نقب زدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva
آسیه محمدیان * ، احسان کامرانی، عبدالرضا دباغ، حسین رامشی
چکیده:   (3495 مشاهده)
تغییر درجه حرارت آب دریا می تواند پارامتر‌های حیاتی برای پرورش خیار دریایی را تحت تأثیر قرار دهد. در این تحقیق تأثیر تغییرات دما بر روی فعالیت‌های تغذیه‌ای و سیکل نقب‌زدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva مورد ارزیابی قرار گرفت و پارامترهای تغذیه‌ای (شاخص روده‌ای، مواد آلی، بازده جذب) در دو تیمار دمایی (30 درجه سانتیگراد و کمتر از 30 درجه سانتیگراد) محاسبه گردید، تا بتوان شرایط مناسب از نظر دمایی را برای پرورش خیار دریایی H. parva تعیین نمود. نتایج نشان داد، میزان نقب زدن خیار دریایی با کاهش درجه حرارت از 30 درجه سانتیگراد افزایش یافت. همچنین بیشترین میزان شاخص روده‌ای در بخش های ابتدایی (009/0±092/0)، میانی (006/0±085/0) و انتهایی (011/0±059/0)، بیشترین میزان مواد آلی در بخش های ابتدایی (68/0±03/7)، میانی (02/1±25/5) و انتهایی (39/0±57/8) روده خیار دریایی و همچنین بیشترین بازده جذب (02/13±91/40) در دمای 30 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. برآیند کلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تغییرات دما بر روی تغذیه H. parva تأثیر گذار است، به طوریکه با کاهش درجه حرارت از 30 درجه سانتیگراد میزان فعالیت‌های تغذیه‌ای و پارامتر‌های تغذیه‌ای کاهش یافت. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت H. parva در شرایط دمایی 30 درجه سانتیگراد دارای تغذیه بهتری می باشد.
واژه‌های کلیدی: درجه حرارت، رفتارهای تغذیه‌ای، نقب زدن، مواد آلی، شاخص روده‎ای
متن کامل [PDF 714 kb]   (648 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadian A, Kamrani E, Dabbagh A R, Rameshi H. The effect of temperature changes on feeding activities and daily burrow cycle of sea cucumber, Holothuria parva. J. Aqu. Eco.. 2014; 4 (2) :19-29
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-23-fa.html

محمدیان آسیه، کامرانی احسان، دباغ عبدالرضا، رامشی حسین. تأثیر تغییرات دما بر روی فعالیت‌های تغذیه ای و سیکل نقب زدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva. مجله بوم شناسی آبزیان. 1393; 4 (2) :19-29

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-23-fa.html



دوره 4، شماره 2 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3662