[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 4 - ( بهار 1391 ) ::
جلد 1 شماره 4 صفحات 65-54 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره‌های اسفنج Axinella sinoxea از جزیره لارک خلیج فارس
ملیکا ناظمی* ، فاطمه پیشه ورزاد، عباسعلی مطلبی، امید احمد زاده
چکیده:   (3848 مشاهده)
اسفنج‌ها ساده‌ترین و قدیمی‌ترین جانداران پرسلولی می‌باشند. این موجودات فاقد هر گونه ساختار دفاعی مکانیکی هستند بنابراین برای حفظ بقا، در طی سالیان متمادی توانایی تولید متابولیت های ثانویه‌ی خود را به عنوان عامل دفاعی شیمیایی تکامل بخشیده‌اند. یکی از مهمترین کاربردهای متابولیت های ثانویه‌ی اسفنج‌ها، استفاده از ترکیبات شیمیایی با خواص بیولوژیک به عنوان دارو می‌باشد که از جمله‌ی این خواص، خاصیت ضد باکتریایی است. در این تحقیق برای نخستین بار به بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره‌های اسفنج Axinella sinoxea پرداخته شده است. نمونه‌های اسفنج از جزیره‌ی لارک خلیج فارس تهیه شده و با استفاده از روش بلایت و دایر عصاره گیری انجام شد. بررسی اثر ضد باکتریایی با استفاده از روش براث روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که عصاره‌های در اتیل اتری و آبی در هیچ کدام از غلظت‌های بررسی شده روی باکتری‌های اشرشیاکلای و سودوموناس آرئوجنسیس اثر ضد باکتریایی از خود نشان نمی‌دهند، اما عصاره‌ی دی اتیل اتری روی باکتری‌های باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس آرئوس، اثر باکتریوسیدی دارند، بنابراین متابولیت های ثانویه‌ی محلول در دی اتیل اتر با ساختار شیمیایی غیر قطبی- نیمه قطبی دارای اثر ضد باکتریایی بوده و می‌تواند به عنوان یکی از عصاره‌هایی که در راستای تولید داروهای آنتی بیوتیک مورد مصرف قرار می‌گیرد، کاربرد داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: اسفنج، خواص بیولوژیک، متابولیت های ثانویه، جزیره لارک، خلیج فارس
متن کامل [PDF 236 kb]   (557 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of antibacterial activities of sponge Axinella sinoxea’s extracts from Larak Island, Persian Gulf. J. Aqu. Eco.. 2012; 1 (4) :65-54
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-238-fa.html

ناظمی ملیکا، پیشه ورزاد فاطمه، مطلبی عباسعلی، احمد زاده امید. بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره‌های اسفنج Axinella sinoxea از جزیره لارک خلیج فارس. مجله بوم شناسی آبزیان. 1391; 1 (4) :65-54

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-238-fa.html



دوره 1، شماره 4 - ( بهار 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3662