دوره 6، شماره 4 - ( بهار 1396 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 107-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dastbaz M, Paighambari Y, Ghorbani R, Gorgin S. Effect of bait's type and shape on catching efficiency of Pots (Gargoor) in Bandar Lengeh waters (Hormozgan province). J. Aqua. Eco 2017; 6 (4) :100-107
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-340-fa.html
دست باز مهدی، پیغمبری یوسف، قربانی رسول، گرگین سعید. تأثیر نوع و شکل طعمه بر کارایی صید گرگور در آب‌های شهرستان بندرلنگه (استان هرمزگان). مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 6 (4) :100-107

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-340-fa.html


چکیده:   (4446 مشاهده)
قفس سنتی، تله‌ای ﺳـﻴﻤﻲ است ﮐﻪ برای صید ماهیان کف¬زی و اغلب در بسترهای صخره‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر طعمه (شکل و حالت طعمه) بر میزان صید انجام شد. عملیات صید در دو ایستگاه نزدیک ساحل (ایستگاه 1) و دور از ساحل (ایستگاه 2) در آب‌های شهرستان بندرلنگه با استفاده از 72 گرگور (48 بار دریاروی) با مدت‌زمان غوطه¬وری 24 ساعت انجام شد. درون هر قفس طعمه‌های ساردین، ماهی مرکب و گربه‌ماهی به‌صورت تکه‌ای و چرخ شده (100 گرم) درون پوشش محافظتی (تور پلی‌اتیلن با اندازه چشمه 1 سانتی‌متر) و روبروی دریچه‌ی ورودی به‌صورت آویزان قرار داده شدند. آنالیز نتایج نشان داد که فقط برای طعمه ماهی مرکب، بین شکل طعمه (تکه‌ای و چرخ شده) اختلاف معنی‌داری وجود داشت (05/0>p). طعمه‌ی ماهی مرکب (چرخ شده) در ایستگاه 2 در فصل بهارو گربه‌ماهی (تکه‌ای) در ایستگاه 1 در فصل تابستان به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار CPUE را به خود اختصاص دادند. همچنین با توجه به نتایج به دست آمده از بین نوع طعمه‌ها، طعمه ماهی مرکب و از بین شکل آن‌ها حالت چرخ شده بهترین کارایی را ازنظر میزان صید داشت. بنابراین استفاده از طعمه‌ی ماهی مرکب چرخ شده، برای افزایش میزان صید توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 486 kb]   (3263 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1396/7/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)