[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 4 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 76-90 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر کمبود اسید‌های آمینه‌ چند زنجیره در جیره ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta) بر فاکتورهای رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ترکیب شیمیایی بدن
مرتضی یعقوبی *، جاسم غفله مرمضی، امید صفری، منصور طرفی موزان زاده
چکیده:   (87 مشاهده)
در مطالعه‌ی حاضر اثرات کاهش چهل درصدی اسیدهای آمینه‌ی ضروری چند زنجیره شامل لوسین، ایزولوسین و والین در جیره غذایی بر فاکتورهای رشد، تغذیه، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی صبیتی به مدت 42 روز در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی در تابستان سال 1393مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق واجد چهار تیمار غذایی در سه تکرار بود که شامل جیره غذایی شاهد با میزان و نسبت مناسب از همه‌ی اسیدهای آمینه ضروری و سه تیمار با کاهش 40% هر یک از اسیدهای آمینه لوسین (LEU)، ایزولوسین (ILE) و والین (VAL) نسبت به جیره کنترل بود. کمبود اسیدهای آمینه چند زنجیره جیره غذایی منجر به کاهش شاخص‌های رشد، تغذیه، تثبیت نیتروژن، کاهش شاخص چربی احشایی، چربی خام و انرژی ناخالص لاشه و همچنین کاهش فعالیت آنزیم‌های گوارشی لوزالمعده پانکراسی گردید (05/0 P >)، اما تأثیر معنی‌داری بر اسید‌های آمینه چند زنجیره لاشه نداشت. ذخیره‌سازی اسیدهای آمینه کاهش یافته شده در بدن مشاهده شد. بر اساس نتایج این آزمایش اثرات اسید‌های آمینه چند زنجیره در ماهی صبیتی بر رشد، متابولیسم چربی و فعالیت آنزیم‌های پانکراسی در بدن و همچنین عدم وجود رابطه‌ی آنتاگونیستی در بین اسیدهای آمینه‌ی چند زنجیره در این ماهی مشخص شد.
واژه‌های کلیدی: اسید‌ آمینه‌، آنزیم های گوارشی، فاکتور‌های رشد، ماهی صبیتی
متن کامل [PDF 692 kb]   (40 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

یعقوبی مرتضی، غفله مرمضی جاسم، صفری امید، طرفی موزان زاده منصور. تأثیر کمبود اسید‌های آمینه‌ چند زنجیره در جیره ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta) بر فاکتورهای رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ترکیب شیمیایی بدن. مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 6 (4) :76-90

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-392-fa.html

دوره 6، شماره 4 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 795 queries by yektaweb 3464