چکیده: (4557 مشاهده)
در مطالعهی حاضر اثرات کاهش چهل درصدی اسیدهای آمینهی ضروری چند زنجیره شامل لوسین، ایزولوسین و والین در جیره غذایی بر فاکتورهای رشد، تغذیه، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی صبیتی به مدت 42 روز در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی در تابستان سال 1393مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق واجد چهار تیمار غذایی در سه تکرار بود که شامل جیره غذایی شاهد با میزان و نسبت مناسب از همهی اسیدهای آمینه ضروری و سه تیمار با کاهش 40% هر یک از اسیدهای آمینه لوسین (LEU)، ایزولوسین (ILE) و والین (VAL) نسبت به جیره کنترل بود. کمبود اسیدهای آمینه چند زنجیره جیره غذایی منجر به کاهش شاخصهای رشد، تغذیه، تثبیت نیتروژن، کاهش شاخص چربی احشایی، چربی خام و انرژی ناخالص لاشه و همچنین کاهش فعالیت آنزیمهای گوارشی لوزالمعده پانکراسی گردید (05/0 P >)، اما تأثیر معنیداری بر اسیدهای آمینه چند زنجیره لاشه نداشت. ذخیرهسازی اسیدهای آمینه کاهش یافته شده در بدن مشاهده شد. بر اساس نتایج این آزمایش اثرات اسیدهای آمینه چند زنجیره در ماهی صبیتی بر رشد، متابولیسم چربی و فعالیت آنزیمهای پانکراسی در بدن و همچنین عدم وجود رابطهی آنتاگونیستی در بین اسیدهای آمینهی چند زنجیره در این ماهی مشخص شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى انتشار: 1396/6/3