دوره 6، شماره 3 - ( زمستان 1395 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4886 مشاهده)

جلبک¬ها گروه بسیار متنوعی از گیاهان آبزی هستند که در طیف وسیعی از زیستگاه¬های آبی یافت می‌شوند. علاوه بر نقشهای اکولوژیک، ماکروجلبک¬ها دارای متابولیت¬های ثانویه بسیاری با خواص آنتی اکسیدان، ضد میکروبی و ضدتومور هستند که با توجه به شیوع مقاومت¬های میکروبی نسبت به داروهای سینتتیک در سال¬های اخیر، شناخت و معرفی منابع دارویی جایگزین از اهمیت بسیاری برخوردار می‌باشد. در تحقیق حاضر، پس از جمع¬آوری و شناسایی برخی از درشت¬جلبک¬های خلیج فارس، خواص ضدمیکروبی 4 گونه: Ulva lactuca، Colpomenia sinuosa، Padina pavonica و Cystoseira myrica متعلق به جلبک¬های سبز و قهوه¬ای، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور پس از عصاره-گیری از جلبک¬های مذکور، تست حساسیت میکروارگانیسم¬ها به عصاره و تعیین کمترین غلظت بازدارندۀ رشد (MIC) انجام گردید. نتایج حاصل نشان داد که عصاره جلبک سبز Ulva lactuca دارای فعالیت زیستی مؤثرتری نسبت به دیگر گونه¬ها می¬باشد. همچنین نتایج این تحقیق نشان می¬دهد که باکتری¬های گرم مثبت نسبت به باکتر¬های گرم منفی در برابر عصاره¬های جلبکی حساس¬تر می¬باشند. به طورکلی یافته¬های این تحقیق، آشکار نمود که جلبک¬های مطالعه شده دارای ترکیبات زیست¬فعال مؤثر بر میکروارگانیسمهای پاتوژن و قابل مقایسه با آنتی¬بیوتیک¬های رایج بوده و لذا به عنوان منابعی جهت استفاده در تولید داروهای نوین آنتی¬بیوتیک معرفی می¬گردند.

واژه‌های کلیدی: جلبک، ضدباکتری، عصاره، MIC
متن کامل [PDF 474 kb]   (2376 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1396/1/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.