[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 4 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 20-10 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات فصلی چربی کل و پروفیل اسیدهای چرب جلبک قهوه‌ای Nizimuddinia zanardini در سواحل چابهار
گیلان عطاران فریمان * ، سلیم جنگی زهی شستان، میر مهدی زاهدی
چکیده:   (3683 مشاهده)
جلبک‌های دریایی سواحل ایران دارای پتانسیل‌های زیادی در زمینه دارویی، غذایی و آرایشی می‌باشند که متأسفانه کمتر به آن‌ها پرداخته‌شده است. در تحقیق حاضر چربی کل و پروفیل اسید چرب جلبک قهوه‌ای N. zanardini در دو فصل سرد و گرم مورد سنجش قرار گرفت. محتوای چربی کل در بهمن‌ ماه با 8/0±1/41 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک، بالاترین مقدار بود. در بررسی حاضر ترکیبات اسید چرب چربی کل نشان داد که پالمتیک اسید (C16:0) در هر دو فصل عمده‌ترین اسید چرب، با 51/1±08/41 درصد در تیر ماه و 23/0±02/40 درصد در بهمن ‌ماه به شمار می‌رود. اسیدهای چرب اشباع ‌شده کل(SFA) در دو فصل تغییرات چندانی را نشان نداد درحالی‌که اسیدهای چرب اشباع‌نشده با یک پیوند دوگانه کل(MUFA) در تیر ماه مقدار کمتری را نشان داد و اسیدهای چرب اشباع ‌نشده با چند پیوند دوگانه کل(PUFA) در بهمن ‌ماه افزایش پیدا کرد. نسبت بین امگا 6 به امگا 3 در دو فصل سرد و گرم به ترتیب 14:1/1 و 50:1/1 بود. به‌ طورکلی جلبک N. zanardini جمع‌آوری‌شده در بهمن‌ ماه دارای چربی کل و همچنین اسیدهای چرب اشباع ‌نشده با چند پیوند دوگانه بالاتری نسبت به تیر ماه بود اما تغییرات نسبت به گونه‌های مناطق معتدله چندان ملموس نیست.
واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب، تغییرات فصلی، چربی کل
متن کامل [PDF 872 kb]   (1129 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Attaran Fariman G, Jangizehi Shastan S, zahedi M M. Seasonal variations of total lipids, fatty acid composition, of Nizimuddinia zanardini from the seashore of Chabahar. J. Aqu. Eco.. 2014; 3 (4) :20-10
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-43-fa.html

عطاران فریمان گیلان، جنگی زهی شستان سلیم، زاهدی میر مهدی. تغییرات فصلی چربی کل و پروفیل اسیدهای چرب جلبک قهوه‌ای Nizimuddinia zanardini در سواحل چابهار. مجله بوم شناسی آبزیان. 1393; 3 (4) :20-10

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-43-fa.html



دوره 3، شماره 4 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781