دوره 6، شماره 2 - ( پاییز 1395 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 100-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4789 مشاهده)

هدف از این مطالعه بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره¬های سه گونه جلبک قهوه ای Padina pavonica, Colpomenia sinuosa و Cystoseira myrica بود که با استفاده از حلال‌های اتیل¬استات و متانول استخراج شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره¬ها با استفاده از 10 باکتری به روش انتشار دیسک انجام گرفت. طبق نتایج به ¬دست آمده سه باکتری K. pneumoniae،  P. aeruginosa و  C. albicans بیشترین مقاومت را روی هر دو نوع عصاره ماکروجلبکها از خود نشان دادند و باکتری S. cerevisiae نیز از مقاومت بالایی برخوردار بود. از طرفی، بیشترین حساسیت را به ترتیب باکتریهای B. pumulis،
S. epidermidis و B. subtilis بر روی عصاره متانولی گونه Colpomenia sinuosa از خود نشان دادند. همچنین باکتریهای E. coli ، S. epidermidis و B. Pumulis نسبت به عصاره متانولی گونه Cystoseira myrica و باکتری E.  Coli به عصاره متانولی گونه Colpomenia sinuosa حساسیت بالایی نشان دادند. در بین باکتریهای مورد استفاده در این تحقیق نیز باکتری S. epidermidis و B. pumulis نسبت به عصاره اتیل استاتی گونه جلبکی Colpomenia sinuosa حساسیت بالایی نشان دادند. اما در مجموع، حساسیت باکتری ها نسبت به عصاره متانولی بیشتر بود.

متن کامل [PDF 473 kb]   (2109 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1395/11/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.