:: دوره 6، شماره 4 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد باکتریایی عصاره های برگ، میوه و ساقه گیاه تاج ریزی پیچ (Solanium nigrum) بر باکتریهای بیماری زای ماهی در شرایط آزمایشگاهی
مهین ریگی *، نرجس سنچولی
دانشگاه زابل
چکیده:   (41 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره برگ، میوه و ساقه گیاه تاج ریزی پیچ (Solanium nigrum) بر باکتری‌های بیماری‌زای ماهی می باشد. عصاره‌گیری با دستگاه سوکسله انجام شد. طبق نتایج، عصاره متانولی برگ و عصاره استونی میوه به ترتیب با میزان MBC ،ppm MIC 5/12، 25 خواص ضدباکتریایی قوی‌تری داشتند. مقاوم ترین باکتری نسبت به عصاره‌ها، باکتری استرپتوکوکوس اینیایی بود و مقاوم ترین باکتری به عصاره متانولی و هگزانی میوه، باکتری آئروموناس هیدروفیلا بودند. بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به عصاره استونی ساقه و برگ بر باکتری های یرسینیا راکری و آئروموناس هیدروفیلا با غلظت ppm50 و کمترین قطر هاله عدم رشد باکتری مربوط به عصاره هگزانی برگ بر باکتری یرسینیا راکری با غلظت  ppm25 بود. استفاده از عصاره متانولی برگ و عصاره استونی میوه در این گیاه برای درمان بیماری‌های باکتریایی در آبزی پروری موثر می باشد.
واژه‌های کلیدی: کلمات کلیدی: تاج ریزی پیچ، عصاره، MIC
متن کامل [PDF 493 kb]   (26 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۲۰



XML     Print


دوره 6، شماره 4 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها