دوره 7، شماره 2 - ( پاییز 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 58-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3853 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر رشد و شاخص‌های ایمنی غیراختصاصی ماهی دانیو گورخری (Danio rerio) بود. تعداد 420 قطعه ماهی 1/0± 45 میلی‌گرم) به طور کاملا تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریوم‌ها توزیع شده و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در پایان دوره شاخص‌های رشد، کارایی مصرف جیره (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و نیز شاخص‌های ایمنی غیراختصاصی (سطوح ایمونوگلوبولین کل، پروتئین کل و فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز) بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد استفاده از سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید اثر معنی داری بر شاخص¬های رشد نداشت (05/0P>). همچنین بررسی شاخص‌های ایمنی غیر اختصاصی نشان داد که استفاده از سطوح 5/0 و 2 درصد گالاکتوالیگوساکارید باعث افزایش معنی دار ایمونوگلوبولین کل گردید (05/0P<). بررسی میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز موید این است که سطح 2 درصد پربیوتیک باعث افزایش معنی‌دار فعالیت آلکالین فسفاتاز شد (05/0P<). میزان پروتئین کل نیز نشان داد که هر سه سطح گالاکتوالیگوساکارید باعث افزایش معنی‌دار میزان پروتئین کل می‌شود (05/0P<). با توجه به این نتایج به نظر می‌رسد استفاده از سطوح بالای گالاکتوالیگوساکارید (2 درصد) باعث افزایش  شاخص های ایمنی غیراختصاصی در ماهی دانیو گورخری می شود.
متن کامل [PDF 590 kb]   (1326 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1397/1/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.