دوره 8، شماره 4 - ( بهار 1398 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 64-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2647 مشاهده)

این مطالعه با هدف بررسی افزودن غلظت‌های متفاوت نانوذرات آهن صفر ظرفیتی به جیره غذایی و تأثیر آن بر رشد، کیفیت لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی خون در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی انجام شد. به این منظور 150 عدد ماهی با وزن متوسط اولیه 10/0 ± 14/6 گرم به مدت 8 هفته با جیره¬های حاوی صفر، 50، 100، 150 وmg/kg  200 نانوذرات آهن صفر ظرفیتی تغذیه شدند. بر طبق نتایج، مقادیر شاخص¬های وزن نهایی، وزن به دست آمده، طول نهایی، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، درصد رشد روزانه، کارایی غذا و کارایی پروتئین و چربی در تیمارmg/kg  150 نانوذره آهن اختلاف معنی¬داری را با سایر تیمارها نشان دادند (05/0>P). شاخص کبدی در تیمار صفر دارای بیشترین مقدار بود (05/0>P). در آنالیز لاشه، اختلاف بین تیمارها در شاخص¬های رطوبت، خاکستر و پروتئین معنی‌دار نبود (05/0P). پروتئین پلاسما در تیمارmg/kg  150 و آلکالاین فسفاتاز پلاسما در تیمارmg/kg  50 دارای بیشترین مقدار بودند (05/0>P). اختلاف معنی¬داری بین تیمارها در مقدار گلوکز پلاسما مشاهده نشد (05/0

متن کامل [PDF 353 kb]   (809 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1398/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.