Aminian H, Sourinejad I, Asaadi R, Mohamadian T. Effects of commercial Bactocell and D-Pro probiotics on growth performance, survival and carcass composition of giant freshwater prawn postlarvae Macrobrachium rosenbergii. J. Aqua. Eco 2017; 7 (2) :115-124
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-610-fa.html
امینیان حامد، سوری نژاد ایمان، اسعدی رضا، محمدیان تکاور. تأثیر پروبیوتیکهای باکتوسل و دیپرو بر عملکرد رشد، میزان بازماندگی و ترکیب بدن پست لارو میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii). مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 7 (2) :115-124
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-610-fa.html
چکیده: (3558 مشاهده)
تأثیر پروبیوتیکهای باکتوسل و دی پرو بر عملکرد رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن پست لارو میگوی بزرگ آب شیرین در یک دوره تغذیهای 60 روزه بررسی شد. آزمایش با ذخیرهسازی 40 قطعه میگو درون مخازن 150 لیتری در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار و درمجموع با 600 قطعه پست لارو با وزن متوسط اولیه 004/0±090/0 گرم انجام شد. گروههای آزمایشی جیره بدون پروبیوتیک (شاهد)، تیمار یک و دو به ترتیب با 3/0 و 6/0 گرم پروبیوتیک باکتوسل و تیمار سه و چهار به ترتیب با 4/0 و 8/0 گرم پروبیوتیک دیپرو در هر کیلوگرم جیره غذایی بودند. در پایان دوره، شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن آنالیز شدند. وزن پایانی، وزن بهدستآمده، شاخص وضعیت، درصد بازماندگی، ضریب رشد ویژه و کارایی پروتئین در میگوهای تغذیهشده با پروبیوتیک افزایش معنیداری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>p) و بیشترین میزان این شاخصها و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار چهار مشاهده گردید. ترکیبات تقریبی بدن در تیمارهای مختلف اختلاف معنی¬داری داشت بهطوریکه بیشترین میزان پروتئین و چربی بدن در تیمار چهار مشاهده شد (05/0>p). به نظر می¬رسد پروبیوتیک باکتوسل و دی¬پرو به ترتیب در سطوح 6/0 و 8/0 گرم در کیلوگرم جیره میتوانند در بهبود عملکرد رشد و تغذیه و ترکیب بدن پست لارو میگوی بزرگ آب شیرین پرورشی مؤثر باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1397/2/17