[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 2 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 115-124 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پروبیوتیک‌های باکتوسل و دی‌پرو بر عملکرد رشد، میزان بازماندگی و ترکیب بدن پست لارو میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii)
حامد امینیان، ایمان سوری نژاد* ، رضا اسعدی، تکاور محمدیان
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
چکیده:   (181 مشاهده)
تأثیر پروبیوتیک‌های باکتوسل و دی پرو بر عملکرد رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن پست لارو میگوی بزرگ آب شیرین در یک دوره تغذیه‌ای 60 روزه بررسی شد. آزمایش با ذخیره‌سازی 40 قطعه میگو درون مخازن 150 لیتری در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار و درمجموع با 600 قطعه پست لارو با وزن متوسط اولیه 004/0±090/0 گرم انجام شد. گروه‌های آزمایشی جیره بدون پروبیوتیک (شاهد)، تیمار یک و دو به ترتیب با 3/0 و 6/0 گرم پروبیوتیک باکتوسل و تیمار سه و چهار به ترتیب با 4/0 و 8/0 گرم پروبیوتیک دی‌پرو در هر کیلوگرم جیره غذایی بودند. در پایان دوره، شاخص‌های رشد، تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن آنالیز شدند. وزن پایانی، وزن به‌دست‌آمده، شاخص وضعیت، درصد بازماندگی، ضریب رشد ویژه و کارایی پروتئین در میگوهای تغذیه‌شده با پروبیوتیک افزایش معنی‌داری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>p) و بیشترین میزان این شاخص‌ها و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار چهار مشاهده گردید. ترکیبات تقریبی بدن در تیمارهای مختلف اختلاف معنی¬داری داشت به‌طوری‌که بیشترین میزان پروتئین و چربی بدن در تیمار چهار مشاهده شد (05/0>p). به نظر می¬رسد پروبیوتیک باکتوسل و دی¬پرو به ترتیب در سطوح  6/0 و 8/0 گرم در کیلوگرم جیره می‌توانند در بهبود عملکرد رشد و تغذیه و ترکیب بدن پست لارو میگوی بزرگ آب شیرین پرورشی مؤثر باشند.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، پروتئین بدن، ضریب رشد ویژه، مرفولوژی، میگو
متن کامل [PDF 496 kb]   (117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۲/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminian H, Sourinejad I, Asaadi R, Mohamadian T. Effects of commercial Bactocell and D-Pro probiotics on growth performance, survival and carcass composition of giant freshwater prawn postlarvae Macrobrachium rosenbergii. J. Aqu. Eco.. 2017; 7 (2) :115-124
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-610-fa.html

امینیان حامد، سوری نژاد ایمان، اسعدی رضا، محمدیان تکاور. تأثیر پروبیوتیک‌های باکتوسل و دی‌پرو بر عملکرد رشد، میزان بازماندگی و ترکیب بدن پست لارو میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii). مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 7 (2) :115-124

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-610-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781