[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 2 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 87-94 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات کودهای مایع ماهی (Fish Hydrolysate) و عصاره ماکروجلبکی حاصل از خلیج فارس بر خصوصیات رشدی گوجه فرنگی
انسیه طاهری* ، غلامرضا شریفی سیرچی
گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
چکیده:   (379 مشاهده)
در این پژوهش اثر کود مایع ماهی (Fish Hydrolysate) و عصاره آبی جلبک سبز Chaetomorpha gracilis از راسته Cladophorales بر ویژگی¬های رشدی گوجه فرنگی در شرایط آب و هوایی استان هرمزگان، مورد بررسی قرار گرفت. کود ماهی فرآوری شده از ضایعات ماهی خلیج فارس دارای ترکیبات P2O5 (0.48 %), K2O (0.14 %), Fe (30.60 ppm), Zn (20.50 ppm),  و N (2%) بود. نتایج تجزیه واریانس داده¬ها برای صفات طول ساقه چه، قطر ساقه چه، طول ریشه چه و عرض برگ حاکی از وجود اختلاف معنی¬دار بین تیمارها در سطح احتمال 1%، برای تمامی صفات مورد بررسی بود. مقایسه میانگین با استفاده از آزمون چند دامنه¬ای دانکن برای صفت عرض برگ مشخص نمود که تیمارهای کود مایع ماهی با غلظت 001/0 و 0001/0 به ترتیب دارای بیشترین تاثیر مثبت بر روی صفات مورد مطالعه بودند. اگرچه تیمارهای عصاره آبی جلبک سبز اثر مثبت در صفات مورد مطالعه داشتند، اما اثر آنها، کمی کمتر از کود مایع ماهی بود. هر دو این فاکتورها موجب بهبود عملکرد و خصوصیات رویشی گوجه فرنگی شدند.
واژه‌های کلیدی: ضایعات ماهی، کود آلی، گوجه فرنگی، لاکتوباسیل
متن کامل [PDF 437 kb]   (242 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۷/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۱/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri E, Sharifisirchi G. Comparative effects of fertilizers obtained from Persian Gulf Fish Hydrosylate and macroalgae extract on growth parameters of tomato. J. Aqu. Eco.. 2017; 7 (2) :87-94
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-634-fa.html

طاهری انسیه، شریفی سیرچی غلامرضا. مقایسه اثرات کودهای مایع ماهی (Fish Hydrolysate) و عصاره ماکروجلبکی حاصل از خلیج فارس بر خصوصیات رشدی گوجه فرنگی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 7 (2) :87-94

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-634-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781