[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 45-35 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر افزودن مکمل ال-کارنیتین به جیره غذایی بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی صبیتی Sparidentex hasta
ام البنین طاهری کندر، میرمسعود سجادی* ، ایمان سوری نژاد، عبد الرسول دریایی، قدرت میرزاده، فرشته خادمی
چکیده:   (3917 مشاهده)
یکی از مسائل مهم در آبزی پروری، تعادل بین سرعت رشد ماهی و استفاده بهینه از غذای مصرفی است که در این میان ال-کارنیتین به عنوان یک مکمل غذایی مؤثر بر رشد مطرح است. ماهی صبیتی یکی از ماهیان مهم اقتصادی در خلیج فارس است که در آبزی پروری مورد توجه زیادی قرار دارد. شاخص‌های رشد و بازماندگی 240 قطعه بچه ماهی صبیتی با میانگین وزن 03/0±01/3 گرم با افزودن مکمل ال-کارنیتین به جیره غذایی به مدت 10 هفته بررسی شد. پژوهش با چهار سطح صفر، 500، 1000 و 1800 میلی‌گرم ال-کارنیتین در هر کیلوگرم جیره و با سه تکرار بر اساس سیری صورت گرفت. بچه ماهیان تغذیه شده با سطح 1000 میلی‌گرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم جیره، بالاترین میزان رشد و کمترین ضریب تبدیل غذایی را نشان دادند (05/0P<). بالاترین میانگین ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، سرعت رشد روزانه و نسبت کارایی پروتئین در سطح 1000 میلی‌گرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم جیره مشاهده شد (05/0P<). شاخص کیفیت و درصد بازماندگی بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نشان نداد (05/0P>). بر اساس نتایج، افزودن ال-کارنیتین به جیره غذایی بچه ماهیان صبیتی تأثیرگذاری مطلوبی بر شاخص‌های رشد داشته و بهترین دوز مؤثر بر شاخص‌های رشد سطح 1000 میلی‌گرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم جیره غذایی بود.
واژه‌های کلیدی: ال-کارنیتین، عملکرد رشد، بازماندگی، صبیتی
متن کامل [PDF 555 kb]   (1580 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri Kondor O, Sajjadi M M, Sourinejad I, Daryaei A A, Mirzadeh G, Khademi F. The effect of dietary supplementation of L-carnitine on growth indices and survival rate in Sobaity seabream Sparidentex hasta. J. Aqu. Eco.. 2014; 3 (3) :45-35
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-67-fa.html

طاهری کندر ام البنین، سجادی میرمسعود، سوری نژاد ایمان، دریایی عبد الرسول، میرزاده قدرت، خادمی فرشته. تأثیر افزودن مکمل ال-کارنیتین به جیره غذایی بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی صبیتی Sparidentex hasta. مجله بوم شناسی آبزیان. 1392; 3 (3) :45-35

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-67-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3755