Imani M J, Zanguee N, Zakeri M, Mousavi S M. The effect of different levels of Zeoten on some growth indices and hematology of common carp (Cyprinus carpio). J. Aqua. Eco 2020; 9 (4) :68-78
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-705-fa.html
ایمانی محمد جواد، زنگویی نسیم، ذاکری محمد، موسوی سید محمد. تأثیر سطوح مختلف زئوتن جیره بر برخی فاکتورهای خونی و شاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله بوم شناسی آبزیان. 1399; 9 (4) :68-78
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-705-fa.html
چکیده: (3079 مشاهده)
در این مطالعه تأثیر زئوتن، به عنوان یک مکمل معدنی خوراکی طبیعی، بر برخی شاخص های رشد و خون شناسی ماهی کپور معمولی بررسی گردید. تعداد۱۸۰ قطعه ماهی، با میانگین وزنی 1/0±3/20 گرم، به طور تصادفی به گروههای شاهد و تیمارهای 1، 2 و 3 تقسیم و به مدت ۸ هفته، به ترتیب با جیره های حاوی 0، 2، 4 و 8 گرم زئوتن بر کیلوگرم جیره، تغذیه شدند. نتایج نشان داد میانگین وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه و همچنین تعداد گلبولهای قرمز در تیمارهای 1 و 2 به طور معنیداری نسبت به گروه شاهد و سایر تیمارها بالاتر بود (05/0P<). میزان هماتوکریت، هموگلوبین و همچنین تعداد گلبولهای سفید در تیمار 3 در مقایسه با گروه شاهد و سایر تیمارها به طور معنی داری پایین تر بود (05/0P<) اما از لحاظ این فاکتورها بین تیمار 1 و 2 با یکدیگر و با گروه شاهد اختلاف معنیداری مشاهده نشد. هر چند از لحاظ عددی بیشترین میزان هماتوکریت و هموگلوبین در تیمار 2 و بیشترین تعداد گلبولهای سفید در تیمار 1 مشاهده شد اما این اختلاف معنیدار نبود (05/0P>). شمارش افتراقی گلبولهای سفید نشاندهندهی بیش¬ترین درصد لنفوسیت در تیمار 1 و بیش¬ترین درصد نوتروفیل در تیمار 2 بود که به طور معنی داری بالاتر از سایر گروه ها قرار داشت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن زئوتن به جیره¬ی غذایی ماهی کپور معمولی می¬تواند موجب بهبود شاخص های رشد و خون شناسی در این ماهی گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1399/1/10