جلبکهای دریایی یکی از منابع مهم برای استخراج ترکیبات زیست فعال میباشند. در مطالعه حاضر تأثیر حلالهای مختلف (متانول 100%، متانول 70%، استون 100%، استون 70%) در استخراج ترکیبات فنولی و خاصیت آنتیاکسیدانی دو گونه از جلبکهای قهوهای سواحل چابهار شامل Padina australis Hauck و Nizimuddinia zanardinii (Schiffner) P.C.Silva مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره اولیه و فراکشنهای آن شامل کلروفرمی، دی کلرومتانی، اتیل استاتی و آبی با استفاده از شاخصهای میزان فنول کل، بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH، توانایی احیاء و جذب فلزی سنجیده شد. در هر دو جلبک، میزان فنول و خصوصیات آنتیاکسیدانی عصاره متانولی 100% در مقایسه با دیگر تیمارها بالاتر بود. بهترین فعالیت آنتیاکسیدانی در فراکشن اتیل استاتی جلبک N. zanardinii مشاهده گردید. همچنین، ویژگی¬های آنتیاکسیدانی جلبک N. zanardinii به میزان قابلتوجهی نسبت به P. australis بالاتر بود. نتایج نشان داد که جلبک N. zanardinii میتواند به عنوان منبع بالقوه از آنتیاکسیدانهای طبیعی در نظر گرفته شود.