۳ نتیجه برای سهرابی
میترا آرمان، سولماز سلیمانی، زهرا زارعی، جلوه سهرابی پور، مصطفی اسدزاده،
دوره ۵، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی خواص ضدباکتریایی ماکروجلبکهای مورد مطالعه میباشد. در مطالعه آزمایشگاهی، عصارههای جلبکها با استفاده از سه حلال ان- هگزان، اتیلاستات و متانول جدا شد. فعالیت ضدباکتریایی عصارهها با استفاده از ۷ باکتری به روش انتشار دیسک انجام گرفت. نتایج نشان داد که جلبکهای Ulva linza و Ulva intestinalis دارای اثر ضدباکتریایی بیشتری علیه باکتریهای گرم مثبت به ویژه Bacillus subtilis میباشند. همچنین، عصارههای اتیلاستاتی و ان- هگزانی تمام ماکروجلبکهای مورد آزمایش دارای خاصیت ضدباکتریایی قابل ملاحظهای بودند. یافتههای مطالعه حاضر نشان داد که جلبکهای سبز نسبت به جلبکهای قهوهای و قرمز از اثرات ضدباکتریایی قویتری برخوردار هستند.
صادق صمصام پور، اشرف شاه منصوری، محمدحسن چراغعلی، طهمورث سهرابی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
مطالعه کنونی با هدف مشخص کردن چالشها و فرصتهای پیش روی صنعت آبزیپروری در جنوب ایران صورت گرفت. تحقیق کنونی با رویکرد توصیفی، پیمایشی و مروری پتانسیلهای آبزیپروری در جنوب ایران انجام گردید. اطلاعات حاصله با مشاهده، مطالعه مستندات و مصاحبه جمع آوری شده است. نتایج حاصل از بررسیها نشان داد که شش چالش در این زمینه شامل؛ ضعف در مدیریت و عدم شایسته سالاری و سیاسی شدن فعالیتهای تخصصی در سطوح بالای سازمانی، ناهماهنگی سازمانهای زیربط در پشتیبانی و حمایت از آبزیپروری، ضعف آموزش و ترویج آبزیپروری، سنتی بودن ساختار بازار و ناتوانی در بازاریابی، عدم ایجاد زیرساختهای لازم توسط دولت با نگاه ملی و توسعه منطقهای، عدم یکپارچهسازی دانشگاه سازمانهای مرتبط و تولیدکنندگان وجود دارد. همچنین فرصتهای موجود شامل؛ نوپا بودن صنعت شیلات در ایران، افزایش تقاضا جهت محصولات شیلاتی، گستره ساحلی بکر جهت آبزیپروری در جنوب ایران، امکان استفاده از دانش روز آبزیپروری در سایر کشورهای توسعه یافته، قرارگیری خلیجفارس در محل عبور شرق به غرب، منابع انسانی و متخصص، ویژگیهای استراتژیک، ایجاد اشتغال مبتنی بر صادرات و توسعه منطقه میشود. بنابراین میتوان گفت تحول در صنعت آبزیپروری نوین در کشور میتواند منجر به ایجاد اشتغال و امنیت اقتصادی و اجتماعی بهویژه در مناطق ساحلی و دور افتاده کشور که در فقر بسر میبرند شود.
صادق صمصام پور، اشرف شاه منصوری، محمدحسن چراغعلی، طهمورث سهرابی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
صنعت شیلات در استان هرمزگان از قدمت طولانی برخوردار بوده و بخش بزرگی از اقتصاد این استان را شکل میدهد. این صنعت با در اختیار داشتن بازیگران متعدد ازجمله دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای کوچک و متوسط قابلیت این را دارد که به صورت یک زیستبوم نوآوری مورد بررسی قرار گیرد. مفهوم زیستبومهای نوآوری به طور وسیعی در سالهای اخیر مورد توجه واقع شده و به عنوان یک مؤلفه ضروری برای ارتقای ظرفیت نوآوری و اقتصادی بنگاهها، صنایع، مناطق و ملتها تلقی میشود. لذا در پژوهش حاضر جهت تحلیل زیستبوم نوآوری صنعت شیلات، در ابتدا یک مدل مفهومی با استفاده از ادبیات موضوع توسعه داده میشود. در ادامه با کمک رویکرد پژوهش کیفی، با استفاده از تحلیل محتوای مصاحبههای عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان و صاحبنظران صنعت شیلات هرمزگان، بازیگران و روابط بین آنها را شناسایی و به تحلیل زیستبوم نوآوری این صنعت پرداخته شد و در نهایت پیشنهادهای سیاستی جهـت تقویت زیستبوم ارائه میشود.