جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای کرمی

مهرزاد مصباح، تکاور محمدیان، اسماعیل کرمی، طراوت ملایم رفتار، مرضیه نظری،
دوره ۵، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده

در این پژوهش تأثیر استرس شوری بر شاخص‌های خونی در ماهی بنی طی ۲۱ روز مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، تعداد ۱۲۰ قطعه ماهی بنی پرورشی با وزن متوسط ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم به صورت کاملاً تصادفی در چهار تیمار با آب شهری‏‏‏‏ٌ‏‏‏‎‏ًٌُ و شوری‌های ۴، ۸ و ۱۲ گرم بر لیتر قرار گرفتند و خون‌گیری در روزهای اول،‏ سوم، هفتم، چهاردهم و بیست ‌و یکم صورت گرفت. شاخص‌های خون‌شناسی از جمله شمارش کلی و تفریقی گلبول‌های سفید، شمارش کلی گلبول‌های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، اندیس‌های گلبولی (MCV، MCH، MCHC) و هورمون کورتیزول اندازه‌گیری گردید. در پایان آزمایش مقایسه تیمار‌ها با تیمار شاهد کاهش معنی‌دار شمارش کلی گلبول‌های قرمز در شوری ۱۲ گرم بر لیتر را نشان داد (۰,۰۵>p) اما در سایر شاخص‌های خونی اختلاف معنی‌داری دیده نشد (p>۰.۰۵). هورمون کورتیزول در روز‌های مختلف بین تیمار‌های مختلف اختلاف معنی‌داری را نشان داد (۰.۰۵>p). در پایان آزمایش بیشترین میزان کورتیزول در شوری ۴ گرم بر لیتر (۸/۳±۲۵/۴۵) و کمترین میزان آن در شوری ۸ گرم بر لیتر (۵۳/۱±۷۵/۱۹) مشاهده شد. نتایج حاکی از آن است که شاخص‌های خونی و هورمون کورتیزول در این ماهی می‌تواند تحت تأثیر شوری محیط قرار گیرد.


احمد قرایی، جواد میردار هریجانی، عبدالعلی راهداری، مهدی کیخا، هاشم خندان بارانی، رقیه کرمی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

مطالعه حاضر به منظور بررسی تغییرات ساختار جامعه فیتوپلانکتونی، میزان کلروفیل و برخی ویژگی-های محیطی در طی یک سال (۹۳-۹۲) به صورت فصلی در مخازن چاه نیمه¬های سیستان انجام شد. در طول مطالعه ۲۸ جنس متعلق به پنج گروه Chlorophyta ¬(۱۲جنس)،  Bacillariophyta(۷ جنس)، Cyanophyta ¬( ۵جنس)، Dinophyta¬ (۳ جنس) و Euglenophyta (۱ جنس) شناسایی شدند. بیشترین و کمترین میانگین فراوانی جامعه فیتوپلانکتونی به ترتیب در دوره اول (تابستان) (۱۰۴×۶/۳ سلول در لیتر) و دوره سوم (زمستان) (۱۰۴×۱/۱ سلول در لیتر) ثبت گردید. دامنه تغییرات میانگین مقدار شاخص تنوع شانون بین ۷/۱ (دوره سوم نمونه برداری) و ۳/۲ (دوره اول نمونه برداری) حاصل شد. Chlorophyta از نظر فراوانی و تعداد جنس به عنوان شاخه غالب بوده و دیاتومه¬ها، سیانوباکتری¬ها و دینوفلاژله¬ها به ترتیب در رده¬های بعدی قرار داشتند. نتایج نشان داد که گروه¬های فیتوپلانکتونی روابط متفاوتی را با فاکتورهای محیطی دارند، به طوریکه pH، دما و مواد مغذی (شامل فسفات، سولفات و نیتریت) نقش مهمتری را در تغییر ساختار جامعه فیتوپلانکتونی در این مخازن داشتند. میزان متوسط سالانه کلروفیل a برای چاه نیمه¬هاµg/l  ۲/۳۶ به دست آمد که بر این اساس چاه نیمه¬های سیستان در گروه مناطق الیگوتروف قرار می¬گیرند. اینگونه مطالعات برای برنامه ریزی جهت پرورش ماهی و مدیریت منابع آب در مخازن ذخیره آب ضروری می¬باشد.


اسماعیل کرمی، میرمسعود سجادی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

در این تحقیق تأثیر عمق بر میزان رشد جلبک قرمز Gracilariopsis persica در سواحل خلیج فارس (بندرعباس) مورد بررسی قرار گرفت. سه عمق ۵، ۶ و ۷ متر برای تعیین تاثیر آن بر میزان رشد این گونه جلبک به مدت ۴۵ روز در سواحل خلیج فارس (بندرعباس) انتخاب شد. برای این منظور جلبک های قرمز از محیط طبیعی جمع آوری شده و بر روی طناب های پلی اتیلینی در محیط طبیعی دریا کشت داده شدند. میزان رشد نسبی (RGR) و بیوماس کل هر دو هفته یکبار اندازه گیری می شد. نتایج نشان داد که از لحاظ میزان رشد، بین تیمارهای ۷ متر با ۵ و ۶ متر  اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (۰۵/۰P<). جلبک هایی که در عمق ۷ متر کشت داده شده بودند بیشترین میزان رشد را نشان دادند و بیشترین تولید را داشتند (۰۵/۰P<). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عمق می تواند بر روی رشد جلبک قرمز تأثیر داشته باشد و رشد این جلبک در اعماق پایین بیشتر است.


اسماعیل کرمی، مهرزاد مصباح، طراوت ملایم رفتار، تکاور محمدیان، سید صمد حسینی، مرضیه نظری،
دوره ۶، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

در این مطالعه اثر غلظت¬های مختلف عصاره¬ی آبی جلبک (Agardh, ۱۸۲۰) Sargassum angustifolium بر برخی شاخص¬های خونی ماهی کپور معمولی به مدت ۱۴ روز مورد بررسی قرار گرفت. تعداد ۲۴۰ قطعه ماهی کپور معمولی، به صورت کاملاً تصادفی در ۴ تیمار (گروه شاهد فاقد عصاره¬ی جلبک، ۱% عصاره جلبک، ۱۰% عصاره¬ی جلبک و ۵۰% عصاره¬ی جلبک) تقسیم شدند. خون-گیری در روزهای ۱،‏ ۳، ۷ و ۱۴ صورت گرفت. شاخص¬های خون¬شناسی از جمله شمارش کلی و تفریقی گلبول¬های سفید، شمارش کلی گلبول¬های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، اندیس¬های گلبولی (MCV، MCH، MCHC) و انفجار تنفسی (NBT) اندازه¬گیری شد. در پایان آزمایش اختلاف معنی داری بین گروه شاهد و تیمار¬های مختلف در میزان هماتوکریت، نسبت هموگلوبین گلبولی (MCHC) (%)، تعداد کل گلبول¬های قرمز، انفجار تنفسی (NBT)، هتروفیل، لنفوسیت و مونوسیت دیده نشد (p>۰,۰۵). اما اختلاف معنی داری بین گروه شاهد و تیمار¬های مختلف در میزان هموگلوبین، شمارش کلی گلبولهای سفید، حجم متوسط گلبولی (MCV) و وزن متوسط هموگلوبین گلبولی (MCH)، مشاهده شد (p<۰.۰۵). یافته¬های حاصل از بررسی حاضر نشان داد که عصاره¬ی جلبک (Agardh, ۱۸۲۰) Sargassum angustifolium در غلظت¬های مورد استفاده می¬تواند بر برخی فاکتور¬های خونی ماهی کپور معمولی اثر گذار باشد.


محسن کرمی، جواد میردار هریجانی، احمد قرایی، مجتبی پوریا،
دوره ۷، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

تهدید آبهای جاری توسط آلودگی های متعدد، ارزیابی کیفیت آنها را ایجاب می نماید. به منظور ارزیابی کیفیت آب رودخانه گاماسیاب در استان کرمانشاه، با استفاده از شاخص¬های زیستی BMWP و ASPT، تعداد ۶ ایستگاه انتخاب و از تیر ماه ۱۳۹۲ تا اردیبهشت ۱۳۹۳، بی¬مهرگان کفزی بستر با استفاده از نمونه بردار سوربر نمونه برداری شدند. در این تحقیق ۱۱ خانواده از بی¬مهرگان کفزی در ۱۰ راسته شناسایی شدند که به ترتیب خانواده¬های Gammaridae، Lymnaeidae و Chironomidae جزء خانواده¬های غالب بودند. پس از شناسایی و شمارش بی¬مهرگان کفزی، شاخص¬های BMWP و ASPT جهت تعیین میزان آلودگی این رودخانه محاسبه شد. نتایج محاسبه میانگین شاخص BMWP در ایستگاه¬های مورد مطالعه، ضمن نشان دادن اختلاف معنی دار بین ایستگاه¬ها (P<۰,۰۱)، به جز ایستگاه ۶ که از نظر این شاخص در طبقه کیفی خیلی خوب قرار گرفت، کیفیت آب این رودخانه را در طبقه متوسط و بد قرار داد. شاخصASPT نیز ضمن نشان دادن اختلاف معنی دار بین ایستگاه¬ها (P<۰.۰۱)، کیفیت آب رودخانه گاماسیاب را در چهار طبقه آلودگی قرار داد. با توجه به نتایج حاصله، رودخانه گاماسیاب دارای شرایط متوسطی از لحاظ خصوصیات زیست محیطی و بوم شناختی است.
مهرداد کمالی سنزیقی، رضا اکرمی، افشین قلیچی، مهشید شاملوفر،
دوره ۸، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اثر افزودن پودر ضایعات خرما در جیره بر ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب بدن ماهیان کپور معمولی تغذیه‌شده با ۴ تیمار مختلف شاهد (تیمار ۱)، خرمای ۵% (تیمار ۲)، خرمای ۱۰% (تیمار ۳) و خرمای ۱۵% (تیمار ۴) آزمایش گردید. تعداد ۱۶۸ قطعه بچه ماهی با وزن اولیه ۰۲/۰±۴۴/۲ گرم به مدت ۱۲ هفته با ۳ نوبت غذادهی در روز و ۵% وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در نتایج، هیچ اختلاف معنی¬داری بین فاکتورهای مختلف ترکیب شیمیایی بدن ماهیان کپور معمولی مشاهده نشد (۰۵/۰P>). تمام شاخص¬های ترکیب اسیدهای چرب لاشه بدن تیمارهای مختلف با یکدیگر اختلاف معنی¬دار داشتند (۰۵/۰P<). تیمار شاهد بیشترین میزان MUFA+PUFA، PUFA/SFA، MUFA+PUFA/SFA، ω۳ و EPA+DHA و تیمار خرمای ۵ درصد کمترین میزان MUFA، PUFA ، MUFA+PUFA، PUFA/SFA، MUFA+PUFA/SFA، ω۳، ω۳/ω۶، DHA/EPA و EPA+DHA و به‌طور استثنا بیشترین فاکتورهای SFA و ω۶/ω۳ را دارا بودند. شاخص¬ آتروژنیک بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی¬داری نداشت (۰۵/۰P>) ولی شاخص ترومبوژنیک دارای اختلاف معنی¬دار با تیمارهای آزمایشی دیگر بود (۰۵/۰P<) و تیمارهای خرمای ۵ درصد و شاهد دارای بیشترین و کمترین مقادیر بودند. همچنین تیمارهای ۱۰ و ۱۵ درصد خرما عملکرد حد واسطی بین تیمارهای آزمایشی دیگر داشتند. درمجموع افزودن پودر ضایعات خرما به جیره غذایی ماهیان کپور معمولی انگشت¬قد سبب بهبود غیرمعنادار ترکیب شیمیایی بدن و پروفایل اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع به‌صورت معنی¬دار ¬می¬گردد.
رویا رهنما، اسماعیل کرمی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

انتخاب محل مناسب یک عامل کلیدی در هر فعالیت آبزی‌پروری است که بر موفقیت و پایداری آن تأثیر می¬گذارد. انتخاب صحیح محل آبزی¬پروری از جنبه¬های مختلف مانند هزینه¬های احداث، میزان تولید، میزان شیوع بیماری¬ها و میزان تلفات می¬تواند بر تعیین هزینه¬های اقتصادی تأثیرگذار باشد. از طرفی محدودیت منابع آب و افزایش احتمالی آلودگی آب‌ها به انواع آلاینده¬ها در اثر فعالیت¬های انسانی منجر به تشدید طرح کنترل کیفیت آب‌ها گردیده است. به دلیل اینکه کنترل و تغییر عوامل فیزیکوشیمیایی در محیط‌های دارای قابلیت پرورش در قفس میسر نیست پس باید برای پرورش هرگونه آبزی یک محیط جغرافیایی مناسب تعیین و انتخاب شود. در مطالعه حاضر پارامترهای فیزیکوشیمیایی و آلودگی میکروبی با توجه به شاخص¬های موجود (ایشرشیاکلی، کل باکتری‌های مدفوعی و کلیفرم مدفوعی) در ساحل بندر چارک (دارای پتانسیل پرورش ماهی در قفس، پرورش میگو و...) مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. نتایج همچنین بیانگر این است که میانگین تعداد باکتری¬های کلیفرم کل و کلیفرم گرماپای در آب ساحل بندر چارک مورد مطالعه به ترتیب ۷ و ۴  MPN در ۱۰۰ میلی‌لیتر و باکتری کل ۹۰۰- ۱۰۰۰ MPN در یک میلی¬لیتر بوده که در مقایسه با استانداردهای جهانی در حد مطلوبی بوده و برای پرورش انواع آبزیان خصوصاً پرورش ماهیان دریایی در قفس مناسب است. مقایسه پارامترهای فیزیکوشیمیایی در محل مورد مطالعه با استانداردهای مصوب داخلی و بین‌المللی نشان¬دهنده حد مطلوب این فاکتورها برای پرورش آبزیان دریایی بود. 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)