۳ نتیجه برای شاخص وضعیت
پریما حاجی علیزاده، ایمان سوری نژاد،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
ماهی شهری گوش قرمز Lethrinus lentjan یکی از گونههای مهم شیلاتی خلیج فارس با مقبولیت خوراکی بالا در بین ساحل نشینان میباشد. در مطالعه حاضر، تعداد ۹۰ قطعه ماهی شهری گوش قرمز در تابستان ۱۳۹۱ به وسیله گرگور از سواحل بندرعباس صید شده و رابطه طول- وزن، شاخص وضعیت و عادات غذایی آنها بر اساس روابط استاندارد بررسی شد تا در برنامههای مدیریت صیادی و بهره برداری پایدار از ذخایر مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس نتایج به دست آمده، رابطه طول استاندارد- وزن بدن در ماهی شهری گوش قرمز به صورت y= ۰,۰۴۴x۲.۸۷۴ و با ضریب همبستگی ۸۵۲/۰ محاسبه گردید. با توجه به مقدار b در رابطه طول- وزن، نوع رشد این گونه در آبهای ساحلی استان هرمزگان همگون (ایزومتریک) میباشد. علاوه بر این، میزان شاخص وضعیت این گونه ۰۱/۳ در آبهای ساحلی استان هرمزگان برآورد گردید که بیانگر رشد مناسب این گونه میباشد. همچنین شاخص خالی بودن معده برای ماهی شهری گوش قرمز در آبهای ساحلی استان هرمزگان ۶۶/۶۶ محاسبه شد که این ماهی را در گروه آبزیان نسبتاً کم خور قرار میدهد. بررسی و طبقه بندی محتویات غذایی ماهی شهری گوش قرمز نیز نشان داد که ترجیح غذایی این گونه، ماهیان کوچک با ۳/۶۶ درصد میباشد و بعد از آن خرچنگ ۴/۳۴ درصد، اسکویید ۹/۶ درصد و صدفها ۴/۳ درصد از ترکیب غذایی این گونه را در آبهای ساحلی استان هرمزگان تشکیل میدهند.
زهرا آژ، ایمان سوری نژاد، احسان کامرانی، مهدی قدرتی شجاعی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
رابطه طول و وزن، شاخص وضعیت و طول در اولین بلوغ جنسی ماهی کفشک تیزدندان در خلیج فارس از فروردین تا اسفند ۱۳۹۱ با نمونه برداری ماهانه ۳۰ قطعه ماهی بررسی شد. میانگین طول کل و وزن ۳۶۰ ماهی بررسی شده به ترتیب ۳۹/۹ ± ۶۸/۳۸ سانتیمتر و ۷۹/۷۵۶ ±۹۲/۹۸۶ گرم بود. بیشینه و کمینه میانگین طول کل به ترتیب در شهریور ماه (۳۷/۶ ± ۴۳/۴۴ سانتیمتر) و فروردین ماه (۳۲/۲ ± ۲۷/۲۳ سانتیمتر) و بیشینه و کمینه وزن نیز به ترتیب در بهمن ماه (۶۹/۱۳۵۸ ± ۷۳/۱۵۴۰ گرم) و فروردین ماه (۱۳/۴۰ ± ۵۲/۱۳۴ گرم) به دست آمد. نمودار توزیع فراوانی طولی نشان داد که بیشترین مقدار فراوانی طولی در دستهی طولی ۳۹ تا ۴۲ سانتیمتر به تعداد ۵۶ عدد بود که ۸۹/۱۷ % از تعداد کل نمونهها را تشکیل می داد. ۴/۵۲ درصد از ماهیهای صید شده دارای طول مساوی یا کمتر از ۳۹ سانتیمتر بودند. رابطه طول کل- وزن بدن در ماهی کفشک تیزدندان به صورت ۲۸۴/۳TL۰۰۵/۰=W و با ضریب همبستگی ۹۷۳/۰ محاسبه شد. با توجه به عدم تفاوت معنی دار مقدار b محاسبه شده در رابطه طول- وزن با عدد سه در سطح ۹۵ درصد، نوع رشد این گونه در آبهای خلیج فارس ناهمگون مثبت تعیین گردید. میزان شاخص وضعیت برای ماهی کفشک تیزدندان در آبهای خلیج فارس ۵۷/۱ محاسبه شد. میزان شاخص وضعیت از ماه فروردین تا مرداد روند افزایشی داشته و سپس تا دی ماه کاهش داشته است. طول در اولین بلوغ جنسی برای ماهی کفشک تیزدندان ۳/۳۹ سانتیمتر طول کل محاسبه شد.
عطا مولودی صالح، سهیل ایگدری، کیوان عباسی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
به منظور ارزیابی رابطه طول- وزن، طول چنگالی- طول کل، الگوی رشد و شاخص وضعیت، گونه شاکولی خزری (chalcoides Alburnus ) تعداد ۱۷۰ قطعه از رودخانههای چلوند، خالهسرا، سیاهدرویشان، سفیدرود، پلرود، تنکابن و بابلرود در طی فصل بهار و تابستان سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ نمونهبرداری شد. جهت محاسبه رابطه طول- وزن از فرمول W = aTLb، رابطه طول-طول از فرمول FL= a+ bTL و همچنین برای محاسبه شاخص وضعیت از فرمولK = (W/Lb) ×۱۰۰ استفاده شد. مقادیر پارامتر b بین ۵/۲ تا ۲۵/۳ محاسبه شد، همچنین به جز جمعیت سفیدرود و بابلرود الگوی رشد بقیه جمعیتها آلومتریک مثبت را نشان دادند. مقادیر شاخص وضعیت نیز بین ۷۲/۰ تا ۹۶/۰ محاسبه شد.