TY - JOUR T1 - Antibacterial activity of various extracts of the sea urchin Echinometra Mathaei TT - بررسی اثر ضد باکتری عصاره‌های مختلف استخراجی از توتیای دریایی Echinometra mathaei JF - hormoz-jae JO - hormoz-jae VL - 5 IS - 3 UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-354-fa.html Y1 - 2016 SP - 139 EP - 144 KW - Disc diffusion KW - Echinometramathaei KW - Sea urchin KW - MIC N2 - در این مطالعه اثر ضدباکتری عصاره‌های مختلف استخراجی از توتیای دریایی Echinometra mathaei بر باکتری‌های بیماریزای انسانی بررسی شد. اندامهای مختلف توتیای دریایی شامل خار، پوسته، گناد و فانوس ارسطو به طور جداگانه با استفاده از حلال‌های ان- هگزان، اتیل استات و متانول عصاره گیری و اثر آنها بر باکتری‌های بیماریزای انسانی شامل Vibrio alginolyticus،Escherichia coli،Enterococcus faecalis، Staphylococcus aureus، Shigella flexneri، Vibri به دو روش انتشار دیسک و حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) بررسی گردید. نتایج نشان داد اثر ضدباکتریایی عصاره‌ها بر باکتری‌های مورد مطالعه و همچنین عصاره اندام‌های مختلف از نظر اثر ضد باکتریایی دارای اختلاف معنی‌داری بودند (05/0p<). همچنین بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به عصاره اتیل استاتی پوسته بود. M3 ER -