RT - Journal Article T1 - Effects of salinity on growth and fatty acid composition of green microalgae Dunaliella bardawil as a candidate source for biofuel production JF - hormoz-jae YR - 2015 JO - hormoz-jae VO - 4 IS - 3 UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-69-fa.html SP - 61 EP - 50 K1 - Biofuel K1 - Chabahar Dunaliella bardawil K1 - Fatty acid K1 - Salinity AB - جلبک‌های تک‌سلولی به‌ عنوان منبعی سرشار از اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، رنگ‌دانه‌ها و متابولیت‌های دارویی و غذایی، اخیراً بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته‌اند. میزان و ترکیب اسید چرب تولیدشده توسط ریز جلبک‌ها به مقدار زیست‌توده تولیدی و عوامل محیطی مانند تغییرات شوری، نور و میزان دسترسی به مواد مغذی بستگی دارد. در این مطالعه ریز جلبک سبز Dunaliella bardawil جداسازی شده از خلیج چابهار در محیط کشت Conway و تحت شوری‌های مختلف (35، 70 و 105 گرم بر لیتر) کشت داده شد. کلیه تیمارها در دمای 2±25 درجه سانتی‌گراد و دوره نوری 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی با پمپ هوادهی شدند. اثر شورهای مختلف بر میزان رشد، تولید چربی و پروفیل اسید چرب زیست‌توده جلبکی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که بیشترین میزان زیست‌توده و چربی تولیدشده در هر لیتر در شوری ppt 70 حاصل شد که به ترتیب933 و 206 میلی‌گرم در لیتر است. بیشترین و کمترین درصد چربی زیست‌توده جلبک D. bardawil به ترتیب در شوری 105 و 35 با مقادیر 5/24 و 19 درصد مشاهده گردید. به دلیل کاهش تراکم سلولی در شوری‌ 105 گرم بر لیتر چربی تولیدشده در واحد لیتر به mg/L 65 کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که گونه D. bardawil خالص‌سازی شده از سواحل چابهار دارای درجه غیر اشباعی بین 95-73 پتانسیل زیادی جهت تولید سوخت زیستی دارد. LA eng UL http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-69-fa.html M3 ER -