@ARTICLE{Roosta, author = {Roosta, Zahra and Hajimoradloo, Abdolmajid and Hoseinifar, Seyed Hossein and Vakili, Farzaneh and }, title = {Effect of different levels of Lactobacillus acidofilus as a probiotic on the anti-bacterial activity of mucus and non-specific immune of mucus in Tiger Barb (Puntius tetrazona)}, volume = {3}, number = {2}, abstract ={موکوس اپیدرمی ماهی و ترکیبات آن اولین خط دفاعی در برابر پاتوژن ها می باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی شاخص‌های ایمنی موکوسی ماهی تایگر بارب بود. تعداد 630 قطعه بچه ماهی (03/0± 5/0گرم) به طور تصادفی در سه تیمار با سه تکرار در آکواریوم ها توزیع شده و با 3 جیره آزمایشی حاوی صفر، 108×5/1 و 108×3 CFU/ml پروبیوتیک به مدت 90 روز غذادهی شدند. در پایان دوره از ماهی‌ها موکوس‌گیری و فعالیت ضدباکتریایی آن به روش‌های انتشار دیسک و رقت‌های متوالی در مقابل باکتری‌های بیماری‌زای Streptococcus faecium و Escherichia coli، اندازه گیری شد. قطر هاله عدم رشد، توسط موکوس ماهی با افزایش غلظت پروبیوتیک جیره در مقابل هر دو باکتری افزایش معنی داری نشان داد (05/0>P). در روش رقت‌های متوالی موکوس، نیز نتایجی مشابهی مشاهده شد. همچنین تغذیه ماهی‌ها با پروبیوتیک سبب افزایش معنی دار میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز قلیایی و پروتئین محلول گردید (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که موکوس ماهی تایگر بارب در برابر هر دو پاتوژن فعالیت ضدباکتریایی داشته و استفاده از سطوح مختلف پروبیوتیک سبب افزایش معنی دار در فعالیت ضدباکتریایی موکوس، پروتئین محلول و آنزیم آلکالین فسفاتاز قلیایی این ماهی نسبت به تیمار شاهد شده است. }, URL = {http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-77-fa.html}, eprint = {http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-77-fa.pdf}, journal = {Journal of Aquatic Ecology}, doi = {}, year = {2013} }