TY - JOUR T1 - Effective of rosemary extract on lipid quality of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) during ice storage TT - اثر عصاره رزماری بر کیفیت چربی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در یخ JF - hormoz-jae JO - hormoz-jae VL - 5 IS - 1 UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-235-fa.html Y1 - 2015 SP - 126 EP - 121 KW - Silver Carp KW - Rosemary extract KW - Lipid oxidation KW - Ice Storage N2 - هدف این تحقیق افزایش مدت ماندگاری و بهبود کیفیت گوشت ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخ از طریق افزودن عصاره رزماری بود. ماهیان به مدت 90 دقیقه در محلول های 200 و 600 میلی گرم در لیتر عصاره رزماری غوطه ور گردیدند. شاخص‌های شیمیایی و آنزیمی فساد چربی شامل مجموع بازهای نیتروژنی فرار، تیوباربیتوریک اسید و پراکسید در زمان‌های 16، 12، 8، 4، 0 روز پس از یخ گذاری با 3 تکرار اندازه گیری شد و با نمونه‌های شاهد فاقد عصاره مقایسه گردید. بر اساس نتایج، عصاره رزماری در تمامی زمان‌های آزمایش، اکسیداسیون چربی را به شکل معناداری (P M3 ER -