TY - JOUR JF - hormoz-jae JO - J. Aqua. Eco VL - 1 IS - 4 PY - 2012 Y1 - 2012/4/01 TI - Investigation of antibacterial activities of sponge Axinella sinoxea’s extracts from Larak Island, Persian Gulf TT - بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره‌های اسفنج Axinella sinoxea از جزیره لارک خلیج فارس N2 - اسفنج‌ها ساده‌ترین و قدیمی‌ترین جانداران پرسلولی می‌باشند. این موجودات فاقد هر گونه ساختار دفاعی مکانیکی هستند بنابراین برای حفظ بقا، در طی سالیان متمادی توانایی تولید متابولیت های ثانویه‌ی خود را به عنوان عامل دفاعی شیمیایی تکامل بخشیده‌اند. یکی از مهمترین کاربردهای متابولیت های ثانویه‌ی اسفنج‌ها، استفاده از ترکیبات شیمیایی با خواص بیولوژیک به عنوان دارو می‌باشد که از جمله‌ی این خواص، خاصیت ضد باکتریایی است. در این تحقیق برای نخستین بار به بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره‌های اسفنج Axinella sinoxea پرداخته شده است. نمونه‌های اسفنج از جزیره‌ی لارک خلیج فارس تهیه شده و با استفاده از روش بلایت و دایر عصاره گیری انجام شد. بررسی اثر ضد باکتریایی با استفاده از روش براث روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که عصاره‌های در اتیل اتری و آبی در هیچ کدام از غلظت‌های بررسی شده روی باکتری‌های اشرشیاکلای و سودوموناس آرئوجنسیس اثر ضد باکتریایی از خود نشان نمی‌دهند، اما عصاره‌ی دی اتیل اتری روی باکتری‌های باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس آرئوس، اثر باکتریوسیدی دارند، بنابراین متابولیت های ثانویه‌ی محلول در دی اتیل اتر با ساختار شیمیایی غیر قطبی- نیمه قطبی دارای اثر ضد باکتریایی بوده و می‌تواند به عنوان یکی از عصاره‌هایی که در راستای تولید داروهای آنتی بیوتیک مورد مصرف قرار می‌گیرد، کاربرد داشته باشد. SP - 65 EP - 54 AD - KW - Sponge KW - Biological activities KW - Secondary metabolites KW - Larak Island KW - Persian Gulf UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-238-fa.html ER -