TY - JOUR T1 - Fatty acid composition of zooplankton and its transfer to common carp (Cyprinus carpio) larvae at the first week of larval rearing TT - بررسی ترکیب اسیدهای چرب زئوپلانکتون های استخر و قابلیت انتقال آن به لاروها در هفته اول ذخیره سازی کپور معمولی پرورشی (Cyprinus carpio) JF - hormoz-jae JO - hormoz-jae VL - 7 IS - 1 UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-316-fa.html Y1 - 2017 SP - 19 EP - 28 KW - Fatty Acids KW - Rotifers KW - Common Carp Breeding KW - SFA KW - MUFA KW - PUFA N2 - به‌منظور بررسی اسیدهای چرب زئوپلانکتون ها و لارو کپور معمولی، نمونه‌برداری قبل از شروع دوره‌ی 7 روزه با تور پلانکتون گیری 20 و در طی دوره با تور 50 صورت گرفت. SFA در روتیفرهای استخر در روز اول افزایش 15/6 درصدی و در روز هفتم به 53/3 درصد رسید. UFA در روز اول نیز کاهش معنی‌داری را به میزان 79/1 درصدی نشان داد. در روز هفتم، میزان کل MUFA با اختلاف معنی‌دار افزایش یافت. اولئیک اسید در بین همه‌ی تیمارها به‌جز لارو قبل از رهاسازی اسید چرب تک غیراشباع غالب بود و تیمار روز 5 بالاترین میزان را داشت. بالاترین میزان PUFA با 27/52 درصد، مربوط به تیمار روز هفتم و پایین‌ترین میزان با 92/42 درصد مربوط به‌روز چهارم بود. میزان PUFA روتیفر با اختلاف معنی‌دار کمتر از لارو قبل از رهاسازی بود (05/0 p<). میزان PUFA به میزان 6/5 درصد افزایش یافت. اسیدهای چرب امگا 6، لینولئیک اسید، آراشیدونیک اسید و دکوزاپنتائودیک اسید در بدن لارو بیشتر از روتیفر بودند، در پایان دوره میزان این اسیدهای چرب افزایش نشان داد. EPA و DHA در روتیفر بیشتر از لارو قبل از رهاسازی بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که روتیفر یک غذای مناسب برای تکامل بچه ماهیان از نظر تأمین اسیدهای چرب مورد نیاز است. M3 ER -