TY - JOUR JF - hormoz-jae JO - J. Aqua. Eco VL - 9 IS - 1 PY - 2019 Y1 - 2019/6/01 TI - Effects of chili pepper extract (Caspicum annum) on immune responses, hematology and growth of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) TT - تأثیر عصاره فلفل قرمز (Caspicum annum) بر تحریک ایمنی، فراسنجه‌های خونی و رشد بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss) N2 - مطالعه حاضر با هدف تأثیر عصاره فلفل قرمز بر رشد، فراسنجه‌های خونی و ایمنی ماهی قزل‌آلای ‌رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی اولیه 10/0± 38/9 گرم در دوزهای 0، 25/0، 5/0 و 1 درصد فلفل در جیره به مدت یک ماه انجام گرفت. بیومتری و سنجش پارامترها در روزهای اول، پانزدهم و سی¬ام پرورش صورت پذیرفت. بر اساس نتایج، بیشترین میزان افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 5/0درصد مشاهده شد. پس از گذشت 15 روز، تغییرات معنی¬داری در تمامی پارامترهای خونی، (به‌جز گلوبولین)، میان تیمارهای مختلف مشاهده شد، به‌طوری‌که تیمارهای 25/0 و 5/0 درصد بالاترین میزان هموگلوبین، تعداد گلبول¬های قرمز و گلبول¬های سفید را داشتند (P<0.05). در انتهای دوره پرورش بیشترین غلظت پروتئین کل و درصد هماتوکریت در تیمار 25/0 درصد مشاهده شد. با گذشت زمان و افزایش غلظت عصاره فلفل قرمز، روند افزایشی در میزان لیزوزیم و کمپلمان دیده شد و بالاترین این مقادیر در ماهیان تغذیه شده با 1 درصد عصاره در انتهای دوره پرورش اندازه‌گیری شد (P<0.05). با توجه به این نتایج، غلظت‌های 25/0 و 5/0 درصد عصاره فلفل قرمز در جیره به منظور افزایش وزن و قدرت دفاع غیراختصاصی قزل آلای رنگین‌کمان پیشنهاد می‌شود. SP - 9 EP - 20 AU - Firouzbakhsh, Farid AU - Hghparast, Sara AU - Memarzadeh, Mohammad Reza AD - Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University KW - Blood parameters KW - Chili pepper KW - Growth rate KW - Immunity KW - Rainbow trout. UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-762-fa.html ER -