AU - Yousefi, Samira AU - Hoseinifar, Seyed Hossein AU - Hajimoradloo, Abdolmajid AU - Kolangi Miandare, Hamed TI - The effects of different levels of dietary prebiotic on growth performance and some non-specific immune parameters in zebra fish (Danio rerio) PT - JOURNAL ARTICLE TA - hormoz-jae JN - hormoz-jae VO - 7 VI - 2 IP - 2 4099 - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-540-fa.html 4100 - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-540-fa.pdf SO - hormoz-jae 2 AB  - هدف از این مطالعه بررسی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر رشد و شاخص‌های ایمنی غیراختصاصی ماهی دانیو گورخری (Danio rerio) بود. تعداد 420 قطعه ماهی 1/0± 45 میلی‌گرم) به طور کاملا تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریوم‌ها توزیع شده و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در پایان دوره شاخص‌های رشد، کارایی مصرف جیره (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و نیز شاخص‌های ایمنی غیراختصاصی (سطوح ایمونوگلوبولین کل، پروتئین کل و فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز) بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد استفاده از سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید اثر معنی داری بر شاخص¬های رشد نداشت (05/0P>). همچنین بررسی شاخص‌های ایمنی غیر اختصاصی نشان داد که استفاده از سطوح 5/0 و 2 درصد گالاکتوالیگوساکارید باعث افزایش معنی دار ایمونوگلوبولین کل گردید (05/0P<). بررسی میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز موید این است که سطح 2 درصد پربیوتیک باعث افزایش معنی‌دار فعالیت آلکالین فسفاتاز شد (05/0P<). میزان پروتئین کل نیز نشان داد که هر سه سطح گالاکتوالیگوساکارید باعث افزایش معنی‌دار میزان پروتئین کل می‌شود (05/0P<). با توجه به این نتایج به نظر می‌رسد استفاده از سطوح بالای گالاکتوالیگوساکارید (2 درصد) باعث افزایش شاخص های ایمنی غیراختصاصی در ماهی دانیو گورخری می شود. CP - IRAN IN - Department of Fisheries, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran LG - eng PB - hormoz-jae PG - 49 PT - Research YR - 2017