%0 Journal Article %A Ostadi Ghaziani, Masoumeh %A Akbarzadeh, Arash %A Yousefzadu, Morteza %A Asadi, Mohamad %T Effect of light quality on growth, protein content and fatty acid profile of Chaetoceros muelleri %J Journal of Aquatic Ecology %V 10 %N 4 %U http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-738-fa.html %R %D 2021 %K Light quality, Micro-algae, Chlorophyll a, Protein, Fatty Acids, %X در مطالعه حاضر برخی پارامترهای رشد و ترکیبات بیوشیمیایی ریزجلبک Chaetoceros muelleri تحت نورهای آبی، سفید و قرمز بررسی شد. تیمارهای مختلف در شرایط شوری 25 قسمت در هزار، دمای 1±23 درجه سانتی‌گراد، شدت نور200±1500 لوکس، دوره روشنایی:تاریکی 12/12، هوادهی ملایم و قلیائیت 5/7-5/8، به مدت 12 روز در اتاقک‌های تفکیک شده قرار گرفتند. بیشترین تراکم سلولی، نرخ رشد ویژه، کلروفیل a، وزن خشک، پروتئین، اسیدهای چرب امگا3 و اسید پالمیتولئیک (16:1C)، تحت نور آبی مشاهده شد. همچنین، کوتاه‌ترین زمان دو برابر شدن جمعیت، کمترین مقدار چربی و امگا6 در این تیمار نوری مشاهده شد. کمترین تراکم سلولی، وزن خشک، کلروفیل a، پروتئین، اسیدهای چرب امگا3، اسید اولئیک (18:1C) و بیش از 25 درصد از اسید پالمیتیک (16:0C) تحت نور قرمز دیده شد. بیشترین زمان دو برابر شدن جمعیت، بیشترین مقدار اسیدهای چرب امگا6 و اسید اولئیک (18:1C)، تحت نور سفید مشاهده شد. مقدار چربی کل بین سه نور تحت آزمایش اختلاف معنی‌داری نشان نداد (05/0 %> http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-738-fa.pdf %P 58-68 %& 58 %! %9 Research %L A-10-582-1 %+ Department of Fisheries, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan %G eng %@ 2322-2751 %[ 2021