TY - JOUR T1 - The effects of thyme oil extract to reduce toxic effects of Nanosilver on growth factors and serum biochemical in goldfish (Carassius auratus gibelio) TT - اثرات عصاره آویشن در کاهش مسمومیت ناشی از ذرات نانونقره بر فاکتورهای رشد و خصوصیات بیوشیمیایی سرم خون ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) JF - hormoz-jae JO - hormoz-jae VL - 5 IS - 4 UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-57-fa.html Y1 - 2016 SP - 12 EP - 21 KW - Goldfish KW - Growth KW - Thyme Extract KW - Nanosilver N2 - در تحقیق حاضر تعداد 300 قطعه ماهی قرمز (میانگین وزن 11/2±30/12 گرم) در 4 گروه آزمایشی به مدت 2 هفته با جیره¬های حاوی 4 سطح 0 (گروه شاهد)، 200، 400 و 800 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره روغنی آویشن تغذیه شدند. سپس هر کدام از تیمارهای ذکر شده به 2 گروه شاهد و در معرض نانونقره (آکواریوم حاوی 04/0 میلی گرم در لیتر نانونقره) تقسیم و 4 هفته دیگر تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تیمار حاوی 800 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره آویشن در جیره و بدون تنش نانونقره، بالاترین درصد افزایش وزن و نرخ رشد ویژه را داشت (05/0< P). فاکتور وضعیت نیز در تیمارهای حاوی عصاره آویشن در جیره نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (05/0< P). پایین¬ترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار حاوی 400 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره آویشن در جیره و بدون تنش نانونقره مشاهده شد. کاهش میزان عصاره آویشن در جیره موجب افزایش گلوکز و اسید اوریک سرم در در ماهی¬ها تحت تنش نانونقره گردید (05/0< P). همچنین در تمامی تیمارهای تحت تنش نانونقره تری¬گلیسرید سرم نسبت به تیمارهای بدون تنش کاهش نسبی داشت. به¬طور کلی عصاره آویشن در غلظت¬های بالا بر فاکتورهای رشد و کاهش تنش در ماهی قرمز تحت تنش نانونقره تاثیر مثبت داشت. M3 ER -