AU - Mazandarani, Mohammad AU - Taheri Mirghaeed, Ali TI - Pathogenicity of Yersinia ruckeri bacterium in Persian sturgeon (Acipenser persicus) fingerlings PT - JOURNAL ARTICLE TA - hormoz-jae JN - hormoz-jae VO - 5 VI - 4 IP - 4 4099 - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-207-fa.html 4100 - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-207-fa.pdf SO - hormoz-jae 4 AB  - در این تحقیق بیماری‌زایی باکتری Yersinia ruckeri در تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) انگشت قد بررسی گردید. به این منظور یک گروه شاهد مثبت و یک گروه شاهد منفی (هر کدام با سه تکرار) در نظر گرفته شد. ماهیان گروه تیمار با 1/0 سی سی سوسپانسیون باکتریایی حاوی 106 × 8/2 (باکتری زنده/ هر ماهی) از طریق تزریق داخل صفاقی مواجهه داده شدند. به ماهیان گروه کنترل مثبت 1/0 سی سی سرم فیزیولوژی استریل به صورت داخل صفاقی تزریق شد. هیچ تزریقی در ماهیان گروه کنترل منفی صورت نگرفت. اولین تلفات در گروه تیمار 48 ساعت پس از مواجهه مشاهده شد. تلفات در گروه تیمار در زمان‌های 48، 72، 96 ساعت و 7 روز پس از مواجهه به ترتیب % 7/6، % 6/26، %60 و %70 ثبت گردید. عمده ترین علایم کلینیکی در ماهیان بیمار شامل خونریزی در قسمت انتهایی و تجمع مایعات خونی در لومن روده بود. بارزترین علامت در بررسی آسیب شناسی روده ها شامل نکروز گسترده در بافت اپیتلیوم پوششی و تجمع لنفوسیت ها در بافت زیر مخاط روده ها بود. همچنین در بررسی خون شناسی اختلاف معنی دار در تعداد گلبولهای قرمز، تعداد گلبولهای سفید، MCH، MCHC، هموگلوبین و هماتوکریت در بین ماهیان تیمار و ماهیان گروه شاهد ثبت گردید. CP - IRAN IN - Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources LG - eng PB - hormoz-jae PG - 79 PT - Research YR - 2016