TY - JOUR T1 - Effects of different levels of Withania coagulans water extract on growth performance, biochemical activity of blood enzymes, hematological and non-specific immunity parameters of Cyprinus carpio TT - اثر سطوح مختلف عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم‌های کبدی، شاخص‌های خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی JF - hormoz-jae JO - hormoz-jae VL - 10 IS - 4 UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-934-fa.html Y1 - 2021 SP - 105 EP - 116 KW - Hematology KW - Immune index KW - Withania coagulans KW - Cyprinus carpio N2 - در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه پنیرباد (Withania coagulans) بر شاخص‌های رشد، آنزیم‌های کبدی، شاخص‌های خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی مطالعه شد. تیمارها شامل غلظت‌های صفر، 250، 500 و 1000 میلی‌گرم عصاره در هر کیلوگرم غذا (3 تکرار) بوده و ماهیان به مدت 56 روز غذادهی شدند. در پایان دوره غذادهی میزان رشد، لیزوزیم، ایمنوگلوبین، فعالیت آنزیم‌های کبدی و شاخص‌های خونی سنجیده شد. شاخص‌های رشد در تیمارهای حاوی عصاره نسبت به شاهد افزایش معنی‌داری داشتند (05/0p<). همچنین میزان فعالیت آنزیم‌های کبدی بین همه تیمارها دارای تفاوت معنی‌دار بود (05/0p<) که بیشترین و کمترین مقدار آن‌ها به ترتیب در تیمار شاهد و 1000 میلی‌گرم عصاره بود. بین شاخص‌های خونی، تفاوت معنی‌داری در تعداد گلبول‌های سفید بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0p>)، اما گلبول‌های قرمز، هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، لیزوزیم، ایمنوگلبولین و هموگلوبین تحت تأثیر عصاره قرار گرفتند که در همه موارد تیمار 1000 میلی‌گرم عصاره نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌دار نشان داد (05/0p<). درصد نوتروفیل در تمام تیمارها نسبت به شاهد به‌طور معنی‌داری بیشتر بود (05/0p<). نتایج نشان داد که تغذیه با جیره حاوی عصاره میوه پنیرباد منجر به بهبود رشد، شاخص‌های خونی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی می‌گردد. M3 ER -