TY - JOUR JF - hormoz-jae JO - J. Aqua. Eco VL - 6 IS - 2 PY - 2016 Y1 - 2016/10/01 TI - Fat requirement of Bester in winter feeding; effect of fat levels on growth indices and body chemical composition TT - نیازمندی چربی ماهی بستر در تغذیه زمستانی؛ اثر میزان چربی جیره بر شاخص‌های رشد و ترکیب شیمیایی بدن N2 - ﻣﻄﺎﻟﻌـﻪ حاضر با هدف ﺗﻌﯿﯿـﻦ نیازمندی چربی و تاثیر ﭼﺮﺑﯽ جیره ﺑﺮ شاخص‌های رﺷـﺪ و ﺗﺮﮐﯿﺐ ﺷـﯿﻤﯿﺎیﯽ ﺑﺪن ماهیان بستر (♂ Huso huso ♀ × Acipenser ruthenus) جوان (2 ± 3/200 گرم) در تغذیه زمستانی اﻧﺠﺎم ﺷـﺪ. ماهی‌ها با 5 ﺟﯿـﺮه حاوی ﻧﯿﺘـﺮوژن یکسان (40 درﺻﺪ ﭘﺮوﺗﺌﯿـﻦ ﺧﺎم) و ﺳـﻄوح ﭼﺮﺑﯽ متفاوت شامل 10، 13، 16، 19 و 22 درصد مورد تغذیه قرار گرفتند و 3 بار در روز در حد سیری به مدت 50 روز غذادهی شدند. نتایج نشان داد که برخی شاخص‌های رشد از جمله افزایش وزن، درﺻﺪ اﻓﺰایﺶ وزن، ﻧﺮخ رﺷﺪ ویﮋه، ﺿﺮیﺐ ﺗﺒﺪیﻞ ﻏﺬایﯽ، نرخ ﺑﺎزده ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ و کارایی غذا به طور معنی‌داری تحت تاثیر سطوح مختلف چربی جیره قرار گرفتند. ماهیان تغذیه شده با جیره 22 درصد چربی به طور معنی‌دار بالاترین درصد چربی لاشه و پایین ترین درصد رطوبت لاشه را نشان دادند، همچنین بالاترین درصد رطوبت لاشه، پایین ترین درصد پروتئین لاشه و پایین ترین درصد چربی لاشه به طور معنی‌دار در ماهیان تغذیه شده با جیره 10 درصد چربی مشاهده شد.. نتایج نشان داد تغییر در سطح چربی جیره در شرایط زمستانه موجب تغییر در شاخص‌های مختلف گردیده و سطح مناسب چربی جیره در تغذیه زمستانی برای ماهیان بستر می‌تواند حدود 13 درصد باشد. SP - 51 EP - 61 AU - Kamalikia, Mohammad Reza AU - Falahatkar, Bahram AU - Efatpanah, Iraj AD - KW - Bester KW - Carcass composition KW - Growth KW - Hybrid KW - Lipid UR - http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-72-fa.html ER -