Journal of Aquatic Ecology
مجله بوم شناسی آبزیان
J. Aqua. Eco
Basic Sciences
http://jae.hormozgan.ac.ir
1
admin
2322-2751
2980-9355
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1399
12
1
gregorian
2021
3
1
10
4
online
1
fulltext
fa
اثر سطوح مختلف عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیمهای کبدی، شاخصهای خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی
Effects of different levels of Withania coagulans water extract on growth performance, biochemical activity of blood enzymes, hematological and non-specific immunity parameters of Cyprinus carpio
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه پنیرباد (Withania coagulans) بر شاخصهای رشد، آنزیمهای کبدی، شاخصهای خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی مطالعه شد. تیمارها شامل غلظتهای صفر، 250، 500 و 1000 میلیگرم عصاره در هر کیلوگرم غذا (3 تکرار) بوده و ماهیان به مدت 56 روز غذادهی شدند. در پایان دوره غذادهی میزان رشد، لیزوزیم، ایمنوگلوبین، فعالیت آنزیمهای کبدی و شاخصهای خونی سنجیده شد. شاخصهای رشد در تیمارهای حاوی عصاره نسبت به شاهد افزایش معنیداری داشتند (05/0p<). همچنین میزان فعالیت آنزیمهای کبدی بین همه تیمارها دارای تفاوت معنیدار بود (05/0p<) که بیشترین و کمترین مقدار آنها به ترتیب در تیمار شاهد و 1000 میلیگرم عصاره بود. بین شاخصهای خونی، تفاوت معنیداری در تعداد گلبولهای سفید بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0p>)، اما گلبولهای قرمز، هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، لیزوزیم، ایمنوگلبولین و هموگلوبین تحت تأثیر عصاره قرار گرفتند که در همه موارد تیمار 1000 میلیگرم عصاره نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیدار نشان داد (05/0p<). درصد نوتروفیل در تمام تیمارها نسبت به شاهد بهطور معنیداری بیشتر بود (05/0p<). نتایج نشان داد که تغذیه با جیره حاوی عصاره میوه پنیرباد منجر به بهبود رشد، شاخصهای خونی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی میگردد.
This study was conducted to investigate the effects of different levels of <em>withania coagulans</em> water extract (0, 250, 500, and 1000 mg/kg diet, in 3 repetitions) on growth, liver enzymes activity, blood parameters including WBC, RBC, Hct, Hb and non-specific immunity parameters (IgM and lysozyme) of common carp. The fish were fed for 8 weeks. The results showed that growth performance in treatments containing the extract increased significantly compared to the fish in the control (<em>p</em><0.05). The activity of hepatic enzymes (ALT, AST, ALP, and LDH) showed a significant difference in fish-fed extract in comparison to control. The highest and lowest values were in the control treatment and 1000 mg/kg of the extract, respectively. There was no significant difference between white blood cells (<em>p</em>>0.05). The extract effect on red blood cells, lysozyme, IgM, hematocrit, MCV, MCHC, and hemoglobin in the 1000 mg/kg group showed significant differences with other groups (<em>p</em><0.05). The percentage of neutrophils in all treatments was significantly higher than in the control group (<em>p</em><0.05). According to the results, the addition of<em> withania coagulans</em> extract to the diet can improve blood indicators, immunity index, and growth parameters of common carp fingerlings.
ایمنی غیراختصاصی, خونشناسی, کپور معمولی, گیاه پنیرباد
Hematology, Immune index, Withania coagulans, Cyprinus carpio
105
116
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-760-1&slc_lang=fa&sid=1
Ali
Tasa
علی
تاسا
arshadi@uoz.ac.ir
100319475328460010404
100319475328460010404
No
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
Ali
Arshadi
علی
ارشدی
arshadi.ali@gmail.com
100319475328460010405
100319475328460010405
Yes
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
Javad
Mirdar Harijani
جواد
میردار هریجانی
javadmirdar@gmail.com
100319475328460010406
100319475328460010406
No
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
Ali
Maghsoudi
علی
مقصودی
alimaghsouditmu@gmail.com
100319475328460010407
100319475328460010407
No
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران