Saligheh Zadeh R, Yavari V, Mousavi S M, Zakeri M. Effect of dietary supplement of Spirulina platensis on immune indices complement and lysozyme of benny fish Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874). J. Aqua. Eco 2015; 5 (1) :50-44
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-223-fa.html
سلیقه زاده رضا، یاوری وحید، موسوی سید محمد، ذاکری محمد. اثر مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر شاخصهای ایمنی کمپلمان و لیزوزیم ماهی بنی انگشت قدMesopotamichthys sharpeyi (Gunther, 1874). مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (1) :50-44
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-223-fa.html
چکیده: (7612 مشاهده)
در این تحقیق اثر سطوح مختلف مکمل تغذیهای اسپیرولینا بر برخی از فاکتورهای ایمنی ماهی بنی انگشت قدMesopotamichthys sharpeyi به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. پودر جلبک اسپیرولینا در سطوح 0، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد به جیره غذایی پایه افزوده شد. غذادهی ماهیان آزمایشی طی دوره آزمایش در حد سیری و 2 بار در روز انجام گردید. نتایج آزمایش نشان داد که میزان کمپلمان های C3 و C4 و لیزوزیم در ماهیان بنی که با جیره غذایی حاوی 10 درصد اسپیرولینا تغذیه شده بودند نسبت به گروه کنترل از میزان بالاتری برخودار بودند. میزان C3 و C4 و فعالیت لیزوزیم در تیمار 10% بیشتر از سایر تیمارها بود، و اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد (05/0P<). براساس نتایج این تحقیق، مکمل تغذیه ای اسپیرولینا در سطح 10 درصد باعث افزایش شاخص های ایمنی کمپلمان ها و لیزوزیم در ماهی بنی میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1394/4/8