Nasrolah-Pourmoghadam M, Eagderi S. Effect of rearing temperature on the body shape of Angel fish (Pterophyllum scalare Lichtenstein, 1823) during early development using geometric morphometric method. J. Aqua. Eco 2013; 3 (2) :36-30
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-82-fa.html
نصراله پورمقدم مریم، ایگدری سهیل. تأثیر درجه حرارت بر شکل بدن ماهی آنجل(Pterophyllum scalare Lichtenstein, 1823) در مراحل اولیه رشد با استفاده از روش ریخت سنجی هندسی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1392; 3 (2) :36-30
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-82-fa.html
چکیده: (10038 مشاهده)
درجه حرارت از جمله مهمترین فاکتورهای محیطی موثر بر زندگی ماهیان میباشد. ماهی آنجل از جمله ماهیانی است که روشهای تکثیر و پرورش آن در صنعت ماهیان زینتی توسعه پیدا کرده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر درجه حرارت بر شکل بدن ماهی آنجل در طی مراحل اولیه تکوین با استفاده از روش ریختسنجی هندسی به اجرا درآمد. تعداد 60 عدد لارو ماهی تازه تفریخ شده پس از دو هفته دوره پرورش اولیه، به مدت یک ماه در دو تیمار دمایی (16 و 28 درجه سانتیگراد) هر یک در سه تکرار پرورش داده شدند. سپس از سطح جانبی چپ نمونهها عکسبرداری و به منظور استخراج دادههای شکل بدن تعداد 14 لندمارک توسط نرمافزار tpsDig2 برروی تصاویر دو بعدی رقومی گردید. دادههای استخراج شده پس از آنالیز پروکراست، توسط آزمونهای آماری چند متغیرهDFA و ارزش P حاصل از آزمون permutation با ده هزار تکرار مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تفاوت معنیداری را بین شکل بدن دو تیمار دمایی نشان داد، بهطوری که در دمای بالاتر، ماهیان شکل بدن پهنتر و مخروطی، ارتفاع ساقه دمی کمتر و طول سر بیشتر داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که فاکتور محیطی درجه حرارت در مراحل اولیه تکوین در تنظیم شکل بدن ماهی آنجل نقش موثری دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1393/10/30