Baluchi L, Rahmani A, Samari F. Assessmsent of health risks of copper and Zinc on the muscle tissue of Indian mackerel (Rastrelliger kanagurta) in three areas of Parsian, Assalouyeh and Minab, the Persian Gulf. J. Aqua. Eco 2020; 10 (1) :67-77
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-826-fa.html
بلوچی لیلا، رحمانی عبدالواحد، ثمری فائضه. ارزیابی ریسک خطر فلزات مس و روی در بافت عضله ماهی طلال (Rastrelliger Kanagurta)، در سه منطقه پارسیان، عسلویه و میناب، خلیجفارس. مجله بوم شناسی آبزیان. 1399; 10 (1) :67-77
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-826-fa.html
چکیده: (3252 مشاهده)
آلودگی به فلزات یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانیهای مهم بهداشت مواد غذایی به شمار میآید. در پژوهش حاضر، با اندازهگیری غلظت مس و روی در عضله ماهی طلال ریسک ناشی از مصرف این ماهی برای انسان مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از انجام عملیات آمادهسازی، زیستسنجی و هضم قسمتهای عضله ماهی، اندازهگیری غلظت عناصر سنگین اندامهای مورد مطالعه با کمک دستگاه جذب اتمی انجام شد. میانگین میزان فلزات مس و روی در بافت عضله ماهیهای طلال از بسیاری از استانداردهای بینالمللی موجود پایینتر بود. همچنین، محاسبات نشان داد که جذب روزانه و هفتگی فلزات مس و روی با توجه به میزان سرانه مصرف هر ایرانی، کمتر از مقادیر راهنمای ارائه شده (PTWI و PTDI) از سوی سازمان بهداشت جهانی و سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا است. میزان پتانسیل خطر به بیماریهای غیر سرطانی THQ برای فلزات مس و روی در مطالعه حاضر و نیز THQ مجموع برای این فلزات کمتر از یک به دست آمد. از نتایج این تحقیق برمیآید که غلظت فلزات در ماهی طلال از نظر مسمومیت، برای مصرف انسان قابل قبول میباشد و مصرف این ماهی غیرمحتمل است که سبب بروز عوارض سوء بهداشتی برای مصرفکنندگان شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1399/4/10